Yardım edilmezse yaşam mücadelesini kaybedecek

ŞANLIURFA – RUHA AJANS

1015 kez okundu.
Yardım edilmezse yaşam mücadelesini kaybedecek Advert

Türkiye’de 7 binde 1 insanda görülen ‘SMA’ Hastalığına yakalanan 5 yaşındaki Peknur Özdemir, tedavi bekliyor. Türkiye’de tedavisi mümkün olmayan ve cihaza bağlı olarak yaşayan Peknur, bu amansız hastalıktan dolayı 3 kardeşini kaybetti. Ölüm kalım mücadelesi veren minik Peknur’un ailesi yetkililerden yardım bekliyor.

Dünyada ve ülkemizde pek çok çocuğun hayatını kaybetmesine neden ve Halk arasında “Gevşek Bebek Sendromu” olarak bilinen Spinal Müsküler Atrofi (SMA) hastalığına yakalanan  5 yaşındaki Peknur Özdemir, tedavi bekliyor. Türkiye’de tedavisinin mümkün olmadığı ve tedavi için ilaçların da bulunmadığı amansız hastalık için Özdemir ailesi çaresiz.

YÜREK YAKAN ÇARESİZLİK

Bahçivan olarak çalışan ve SMA hastalığı nedeniyle 3 çocuğunu kaybeden Baba İhsan Özdemir, yurt dışından ilaçların temin edilmesi için yetkililerden yardım bekliyor. Şanlıurfa’nın Karaköprü İlçesi Akziyaret Mahallesi’nde yaşayan İhsan Özdemir, kızının cihaza bağlı yaşadığını ifade ederek sık sık yaşanan elektrik kesintilerinden dolayı da mağdur olduğunu belirtti. Baba Özdemir, küçük Peknur’un tedavi masraflarını karşılamakta da güçlük yaşadığını belirtti.

CİHAZA BAĞLI OLARAK YAŞIYOR AİLE ÇARESİZ, YARDIM BEKLİYOR

Anne Hanım Özdemir ise kızının bu hastalığı için çok üzüldüğünü belirterek biran olsun bile yanından ayrılmadığını ifade etti.

Yardım edilmezse yaşam mücadelesini kaybedecek
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum