TÜİK en az nüfusa sahip olan illeri sıraladı. Sıralanan verilerde Şanlıurfa, en çok çocuk nüfusuna sahip olan il olarak listede son sırada yer aldı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), “İllere ve yaş grubuna göre çocuk nüfusu” araştırmasında 0-17 yaş aralığında olan çocuk nüfusunun il nüfusuna olan oranlarını yayımladı. Çocuk nüfusu en az olan ilden başlayarak verileri sıralayan TÜİK, Şanlıurfa’yı en son sırada gösterdi.

ŞANLIURFA’NIN YARISINA YAKINI ÇOCUK

Doğum oranının yüksek olduğu Şanlıurfa’da TÜİK verilerine göre 912 bin 861 çocuk nüfusu ile yüzde 47,3 oranında gösterildi. Şanlıurfa’dan sonra en çok çocuk nüfusuna sahip olan il, 226 bin 210 çocuk nüfusu ile yüzde 46,75 oranıyla Şırnak gösterildi.

ÇOCUK SAYISI EN FAZLA DOĞU VE GÜNEYDOĞU BÖLGESİNDEYMİŞ

En az çocuk hangi ilde bulunduğu verilerini sıralayan TÜİK, en sonda Şanlıurfa’yı gösterirken, Şanlıurfa’yı Şırnak takip etti. Daha sonra sırasıyla Ağrı, Muş, Siirt, Van, Batman, Mardin, Bitlis, Diyarbakır, Hakkari, Gaziantep, Iğdır, Adıyaman, Kahramanmaraş, Kilis, Kars en çok çocuk nüfusuna sahip i,ller arasında yer aldı.

BİRİNCİ SIRAYI TUNCELİ KAPTI

TÜİK verilerine göre en az çocuk nüfusuna sahip olan il, 14 bin 452 çocuk nüfusu ile yüzde 17,58 oranında Tunceli seçildi.