Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla 81 ilden Ankara’ya gelen öğretmenlerle buluştu.

TBMM Başkanı Kurtulmuş’un yaptığı açıklama şu şekilde:

“Meselenin sadece müfredat, güzel okullar ve kitaplara sahip olmak değil, insanı okumak diyebileceğimiz yani insanın ruhunu, inceliklerini, insanın kendisine, topluma, millete hatta evrene karış sorumluluklarını öğretmek değil bunu özümsetebilecek bir eğitim sistemine sahip olmak hedefimiz olmalıdır.

Bu çerçevede atılacak her adımın sadece Türkiye’nin gelişmesi değil, insanlığın ihtiyaç duymuş olduğu alanlarda yeni bir insani bakış açısının, yeni bir yönelimin filizlenmesine de büyük bir katkı sağlayacağını düşünüyorum.

Yoksa bugün günümüz dünyasında insanoğlunun bilmekle ilgili bir problemi yoktu. Artık öyle bir noktaya geldik ki bir müddet sonra okullara bile ihtiyaç olmadan bilmek için robotlar, yapay zekalar vasıtasıyla dünyanın bütün kütüphanelerini küçücük makinaların içerisine konulacak hatta bu robotlar üzerinden insanların felsefe yapması dahi mümkün hale gelecektir.

Mesele bilgiyi üretmek çoğaltmak değil, bilgiyi insani bir şekilde üretmek ve insani bir şekilde çoğaltmaktır. Onun için bilginin yanında insani erdemlerin geliştirilmesinin de zaruri olduğunu ne yazık ki birçok acı tecrübeyle 2024 yılında çok daha rahat görüyoruz.

Türkiye eğitim bakımından, eğitimdeki seviye ve yaygınlık bakımından örgün öğretim anlamında belli bir seviyeye geldi. Ama yetmez daha ileriye gitmemiz ve dünyanın ihtiyacı olan meseleleri de üreterek eğitim çalışmalarını sürdürmemiz lazım.

Bizim tarih felsefimizde tarih ve bilgi yazının bulunuşuyla başlamaz. Bilgi ve tarih Hz. Adem’in yaratılışıyla başlar. Çünkü Adem’e bütün eşyaların bilgisi öğretilmiştir. Daha sonra orada aldığı mesajı bütün ademoğullarına aktarmıştır. O andan itibaren insanoğlunun sürekli geliştiğini, daha ileriye gittiğini görüyoruz.

Çocuklarımıza her şeyi Anaokuldan başlayarak öğretmemiz lazım. Bunların başında yardımlaşma, dayanışma, adalet sahibi olmak gibi çok temel insani öğretileri sadece söyleyerek değil öğretmenin kalıcı yolu olan bir fiil örnek olarak gençlere öğretmek durumundayız.”

Hibya Haber Ajansı