Dükkan sahibi Fadli Şahin, 32 yıldır bu mesleği sürdürdüğünü belirterek, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin unutulmaya yüz tutmuş çerçilik geleneğini yaşatmaya çalıştığını vurguladı.
Fadli Şahin, geçmişte Ermeni bir ustayla birlikte bölgedeki köy ve kasabaları gezdiğini anımsayarak o günleri şöyle anlattı:
“Çerçiler, eskiden seyyar gezerek köylerden ürün toplardı. Ben de ustamla birlikte köy köy dolaşırdım. İnsanlar, el dokuma halılar, kanaviçeler, takılar, dolaplar ve mutfak eşyalarını çok düşük fiyatlara verirdi. Ustamın vefatından sonra topladığım eşyalar artınca bir dükkan açmaya karar verdim. Burada sıradan bir alışverişin ötesinde, eski çerçi usulünü sürdürüyorum. Parası olan ücretini ödüyor, isteyen ise kendi eşyasıyla takas yapabiliyor.”
Fadli Şahin, kültürel değere sahip olduğunu düşündüğü eşyaları toplayarak bu eşyaların kültürel bir değer taşıdığına vurgu yaparak, “Amacım, bu eşyaların tarihteki varlıklarını devam ettirmesini sağlamak. Tarih severlerle el ele vererek bu mirası koruyoruz,” dedi.