Terör Örgütü IŞİD 30 kişiyi rehin aldı! (son)

Haber Merkezi - Avustralya’nın Sidney kentinde bir kafeteryada yaklaşık 30’a yakın kişinin IŞİD mensupları tarafından rehin alındığı öne sürüldü.2 rehinenin kafeden kaçıp kurtulduğu bildirildi.

4354 kez okundu.
Terör Örgütü IŞİD 30 kişiyi rehin aldı! (son) Advert

İddiaya göre, kent merkezindeki Martin Place Caddesi'nde faaliyet gösteren Lindt Cafe’ye gelen silahlı 2 kişi, burada bulunanları rehin aldı.

 

Kafenin camına yaklaştırılan rehinelere ellerine verilen IŞİD bayrağı sallandırıldığı, yakındaki binaları tahliye eden polisin bölgede geniş güvenlik önlemi aldığı bildirildi.Silahlı saldırganların IŞİD ya da el- Nusra Cephesi ile bağlantılı oldukları iddia edildi.

 

Yakındaki binaları tahliye eden polis, bölgede geniş güvenlik önlemi aldı. Kafenin çevresindeki binalara keskin nişancılar yerleştirildi. Ancak polis bunun bir terör olayı olup olmadığını henüz açıklamadı.

 

Rehine olayının ardından alarma geçen Avustralya güvenlik güçleri Sidney'in sembollerinden birisi olan opera binasını da tamamen tahliye edip kapattı.

 

Avustralya Başbakanı Tony Abbott, rehine olayına ilişkin, "Tek amaçları korkutmak. Avustralya barışçıl, güvenli bir ülke, Avustralyalılar normal yaşantısına devam etsin" dedi.

 

Başbakan Abbott, başkent Canberra’da düzenlediği basın toplantısında, "Amaçlarını, neden yaptıklarını bilmiyoruz ama bazı ip uçları var" diye konuştu.

 

İp uçları hakkında bilgi vermeyen Abbott, çok fazla açıklama yapmayacağını, polisin profesyonelce çalıştığını ifade ederek, "Çok kötü, huzur bozucu bir olay. Endişelerinizi anlıyorum, dualarımız bu durumda olanlarla. Tek amaçları korkutmak. Avustralya barışçıl, güvenli bir ülke. Avustralyalılar normal yaşantısına devam etsin" değerlendirmesinde bulundu.

 

Öte yandan, rehin alınanlardan bazıları koşarak kafeden kaçarken görüntülendi. Avustralya televizyon kanalı Channel 7'nin çektiği görüntülerde, en az iki kişinin kafeden kaçtığı görülüyor.

 

Sydney polisi içerdeki saldırganlarla temasa geçildiğini söyledi. Kendilerine iletilen talepler konusunda bir açıklama yapmayan New South Wales Yardımcı Komiseri Catherine Burn, içerideki rehinelerin sayısı için 30'a yakın olduğunu  söyledi.

 

Avustralya'nın Sydney ve Brisbane kentlerinde IŞİD ile bağlantı içinde olduklarından şüphelenilen kişilere yönelik Eylül ayında baskın düzenlenmişti.

 

800 polisin katıldığı operasyonda 25 evde gözaltına alınan 16 kişi, "Avustralya'da rastgele bir kişiyi kaçırıp IŞİD bayrağı önünde kafasını kesmeyi planlamakla" suçlanmıştı.

 

Gözaltına alınan 16 kişi arasında sadece 22 yaşındaki Afgan kökenli Omarjan Azari tutuklanmış, Polis, Azari'nin saldırı hazırlığında olduğunu belirtmişti.(BBC Türkçe)

 

 

 

 

Terör Örgütü IŞİD 30 kişiyi rehin aldı! (son)
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum