Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığının; İl Sağlık Müdürlüğü, Harran Üniversitesi, UNICEF, UNFPA, UNHCR, IOM, UNDP, Kamer Vakfı, Hayatta Destek Derneği ve Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi-Gençlik Meclisi gibi birçok ulusal ve uluslararası paydaşın desteğiyle gerçekleştirdiği etkinlikte tüm konuşmaların yabancı uyruklu katılımcılar için tercümanlarca Arapça’ya çevrildi.
Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanı Güleser Bayraktar’ın; çocuk yaşta, erken ve zorla evliliğe dair uluslararası kuruluşlar tarafından yapılan çalışmalar sonucunda dünya çapındaki istatistikleri aktardığı açılış konuşmasıyla başlayan eğitim programı düzenlenen panelle devam etti.
Panelde Harran Üniversitesi’nden Prof. Dr. Nebiye Yentür Doni, cinsel yolla bulaşan hastalıkları anlatarak, katılımcıları bilgilendirdi.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi’nden Av. Elifnur Yazar ve Av. Cemre Naz Polat, Kadınlar İçin Hukuki Haklar ve Destek Mekanizmalarını anlatarak, yol gösterici oldu.
UNICEF’ten Sosyal Hizmet Uzmanı Sevinç Özkılavuz da mahremiyet bilincini anlattı.
Hayata Destek Derneği’nden Psikolog Semra Demir ve Sibel Luzum ise Kadınların Ruh Sağlığını Güçlendirme ve Travma Sonrası Destek Yollarını anlatarak, kadınların güçlü olmasının yöntemleri üzerine konuştu.
Karaköprü Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Sosyal Hizmet Uzmanı Ali Bilmez Ebeveynlik Becerilerini anlatırken, Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğünden Dr. Hicran Anar da Hijyen eğitimi ve Pratik Uygulamalarını anlattı.
Anlatılan konular, interaktif ortamda Türkçe ve Arapça olarak gerçekleşti.
İki gün süren eğitim semineri sonrasında katılımcılara hijyen kiti hediye edildi.
Program, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanı Güleser Bayraktar’ın eğitmen ve katılımcılara teşekkür etmesi ve daha sağlıklı ve güçlü bir toplumun oluşumunda kadınların; eğitim, kültür, ekonomik, psikolojik ve hukuki açıdan güçlenmesinin önemini yinelemesiyle son buldu.