DS Automobiles, yeni amiral gemisi DS N°8 ile yeni bir isimlendirme stratejisi ortaya koyuyor. Bu yaklaşım, markanın mevcut ürün yelpazesi ile gelecekteki DS Automobiles modellerinin isimlerini birbirine bağlarken, rakam ifadesi olan “N°” isimlendirmesi ile daha cesur bir mantığı benimsiyor.

Buna ek olarak, otomobilin arkasındaki “°”, DS Automobiles DNA'sına atıfta bulunarak bir elmas ucuna benzer bir tasarımı benimsiyor. DS N°8  ise DS 3, DS 4, DS 7 ve DS 9 modellerinin ardından yeni bir dönemin başlangıcına işaret ediyor. DS N°8, markanın sadece yüzde 100 elektrikli olacak şekilde  tasarlanan ilk otomobili olarak öne çıkıyor.

“8”, DS Automobiles için yeni bir sayıyı ifade ediyor. “8”in sonsuzluk işaretine yakın şekli, uyumlu bir bütün oluşturmak için bir araya gelen denge ve huzuru yansıtıyor. DS N°8, karizmatik tasarımı, aerodinamik hatları, öncü teknolojisi ve birinci sınıf konfor öğeleriyle dikkat çekiyor. Bu detaylar, yeni DS N°8’in temel yapı taşlarını oluşturuyor. DS N°8 modeliyle birlikte DS Automobiles, SUV sınıfındaki araçların tasarımında devrim yaparak, müşterilerinin beklentilerini karşılamayı odağında tutmaya devam ediyor. DS Automobiles’in yeni premium tasarım dili, başarılı SUV Coupe konseptini şekillendiren temel özelliklere sahipken tamamen yeni bir tasarım yaratmayı başarıyor.

Yeni DS N°8’in geride konumladırılan ön camları ve daha alçak bir konuma yerleştirilen kaput tasarımı aerodinamiğe katkı sağlıyor. Böylece verimlilik noktasında son derece güçlü olan yeni DS N°8, WLTP döngüsünde 750 km menzil sunuyor. 0.24 Cx’lik rekor seviyedeki sürüklenme katsayısına sahip olan yeni DS N°8’in her bir gövde parçası, aerodinamik yapısını en üst düzeye çıkarmak için rüzgar tünelinde test edildi. Bununla birlikte ön tamponun alt kısmına, bataryayı soğutmaya yardımcı olan aktif hava girişleri yerleştirildi. DS Automobiles’in bu olağanüstü başarısı, otomobilin aerodinamiği ve markanın gelişmiş teknolojisi üzerine yapılan kapsamlı çalışmaların bir sonucu olarak öne çıkıyor. Aerodinami üzerinde yapılan tüm çalışmalar sayesinde WLTP'ye göre 60 km, otoyolda ise 75 km'lik bir menzil artışı anlamına geliyor. Bu teknik başarı, dış tasarımın estetiğinden hiçbir taviz verilmeden elde edildi.

Bununla birlikte "aero-verimlilik", ön tampona entegre edilen ve hareketli kanatçıkları olan kontrollü hava girişleri gibi yüksek teknoloji ürünleri ile destekleniyor. Soğutma amacıyla açılıp kapanan bu hava girişleri, geleneksel bir hava girişine göre yüzde 95’lik, rakip sistemlere kıyasla ise yüzde 40'lık bir aerodinamik kazanç sağlıyor ve bu da WLTP'ye göre 18 km veya otoyolda 22,5 km'lik bir menzil artışına denk geliyor. DS N°8 kaputu da yine enerji tüketimini optimize etmek amacıyla özellikle alçak konumlandırılıyor. 21 inçlik alaşım jantlar ise hafiflik ve sağlamlığı bir araya getirecek şekilde tasarlandı. Bununla birlikte ağırlıkları 20 inçlik jantlardan 6 kg daha düşük. Bu da konfor için kütlede önemli bir tasarruf sağlıyor.

Yeni DS N°8'in iç mekanı, DS Automobiles gösterge panelinin ana hatlarını ortaya koyuyor. Yat tasarımından esinlenen iç mekan tasarımının saflığı, yüksek teknoloji ve uzmanlık seviyesini mükemmel bir şekilde bir araya getiriyor. Bu uyum, DS Automobiles tasarımcılarının malzeme kullanımındaki becerilerini gösteriyor. Yeni DS N°8’in kapı içi döşemeleri, yolcuları sararak ses sistemi ve aydınlatmayı yenilikçi bir şekilde sunuyor. Muhteşem aydınlatma, havada süzülen orta konsolu vurgulayarak, sürücü ve yolculara huzurlu bir his kazandırıyor.

DS N°8, menzilini ve kullanım kolaylığını artıran özellikleri ile enerji konforunu temsil ediyor.

Hibya Haber Ajansı