15 TEMMUZ BASIN AÇIKLAMASI

Türkiye’nin birlik ve beraberliğini, aziz milletimizin hür iradesi ile seçilmiş hükümetimizi ve vatanımızın bütünlüğünü hedef alan 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen Milletimize darbe ve Vatanımızı işgal girişimini 15 Temmuz’un yıldönümünde yeniden şiddetle, nefretle kınıyorum.

926 kez okundu.
15 TEMMUZ BASIN AÇIKLAMASI Advert

Bu vatan uğruna bir saniye bile tereddüt etmeden tanklara, savaş uçaklarına meydan okumak suretiyle dünya da eşi ve benzeri görürlmemiş bir kahramanlıkla hainleri bozğuna uğratan ve bu uğurda canını feda eden tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet  gazilerimize acil şifalar diliyorum.

15 Temmuz 2016 bu necip milletin tarihinde dönüm noktası olan ender günlerden biri oldu. Kırk yıl boyunca haince dokunmuş sinsi bir planın son noktasının konulmaya çalışıldığı karanlık bir geceydi.

Devletin tüm kademelerine sızan, vatan millet sevgisini unutan, dış güçlerin maşası olan ve gözünü kan bürümüş bir yapılanmanın kanlı bir kalkışma ile her ne pahasına olursa olsun bir milleti esir almaya çalıştığı bir geceydi 15 Temmuz.

En gelişmiş tanklara, savaş uçaklarına, helikopterlere ve hain timlere karşı üstat Mehmet Akif’in “Benim iman dolu göğsüm gibi serhaddim var / Ulusun, korkma, kim böyle bir imanı boğar!” dizelerinde tarif ettiği kararlılıkla kalbinde imanla karşı çıkan, “Siper et gövdeni dursun bu hayâsızca akın!” emri istikametinde göğsünü siper eden bir milletin, tarihe kahramanlık destanı yazdığı, dahili ve harici düşmanların bunca yıldır birlikte hazırladıkları hain bir planı bir gecede bozguna uğrattığı bir gündür 15 Temmuz.

Demokrasinin bekçisi ve ana vatanı olduklarını söyleyen ülkeler ve yerli işbirlikçileri 15 Temmuz darbe girişimi karşısında hep tereddütlü ve pısırık cümleler kurdular. Sonra da utanmadan tüm dostluk (!) ilişkilerini ve stratejik otaklıkları unutarak o hain güruhun elemanlarına kucak açtılar.

Asya-pasifik’ten Hindo-Pak ülkelerine, Orta Doğu’dan Afrika’ya uzanan muazzam bir coğrafyada İslam dünyasındaki Müslüman kardeşlerimiz o gün bizlerle beraber sokaklara döküldüler ve gözyaşlarıyla dualar ettiler.

15 Temmuz süreci bu yüzden kimin dost, kimin düşman olduğunu açıkça gösteren bir turnusol kağıdı hükmündedir.

Bu cengâver milletin evlatlarının elinde bayrağından, göğsünde imanından başka bir şey olmadan tanklara, toplara böylesine karşı koyabilmesi, asla unutulmaması ve unutturulmaması gereken muazzam bir kahramanlık hikâyesidir.

Bu mücadele yeni nesillere her kademede aktarılmalı, kendilerine miras bırakılan bu ülkenin ve değerlerinin önemi genç zihinlere kazınmalıdır.

Hain FETÖ terör yapılanması ve dahili-harici işbirlikçileri ile mücadele, ülkemizde ve milletlerarası zeminde hukuki süreç içerisinde mutlaka kararlılıkla devam etmeli, milletimizin varoluşuna kastedenler hak ettikleri en ağır surette cezalandırılmalıdırlar.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Abdullah GÖÇMEZ

KALEMDER BAŞKANI

15 TEMMUZ BASIN AÇIKLAMASI
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Hindistan Başbakanı Modi Ukrayna savaşı sonrası ilk Rusya ziyaretinde Putin ile görüşecek
Hindistan Başbakanı Modi Ukrayna savaşı sonrası ilk Rusya ziyaretinde Putin ile görüşecek
İYİ Parti Ankara Milletvekili Zorlu, Urumçi Katliamı'nda hayatını kaybedenleri andı
İYİ Parti Ankara Milletvekili Zorlu, Urumçi Katliamı'nda hayatını kaybedenleri andı