Şirket; tarım başta olmak üzere farklı sektörlerde gerçekleştirdiği faaliyetlerle iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin artmasına katkıda bulunarak çalışmalarını sürdürüyor. Yanmar Turkey Yönetim Kurulu Başkanı Yuki Otomo, “Her geçen gün büyüyen ve zorlu hedeflere adım adım ulaşan genç ama bir o kadar da köklü marka olarak yüksek değer yaratma hedefimiz için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.
İki Ülke Arasında Güçlü Ekonomik ve Kültürel Bağlar
Türkiye ile Japonya arasındaki ilişkiler, kültürel alışveriş, ekonomik iş birliği ve diplomasi alanlarında güçlü bir şekilde devam ediyor. Büyük projeler ve yatırımlar aracılığıyla ekonomik ilişkiler her geçen gün gelişirken, iki ülke arasındaki ticaret hacmi Ticaret Bakanlığı’nın verilerine göre 2023 yılı sonu itibarıyla 5 milyar doları aştı. Buna göre Japonya’nın Türkiye’ye ihracatı 3.9 milyar dolar, Türkiye’nin Japonya’ya ihracatı ise 1.1 milyar dolar seviyesine çıktı. Japonya’dan Türkiye’ye en çok ihraç edilen kategoriler mineral yakıtlar, elektrikli makine ve cihazlar, mekanik aletler ve eczacılık alanında sıralanırken, Türkiye’den Japonya’ya yapılan ihracatta başrolde motorlu kara taşıtları, makinalar, elektrikli aletler ve demir çelik bulunuyor.
Yanmar Turkey, bu doğrultuda Türkiye – Japonya diplomatik ilişkilerinin 100. yılında hem ekonomik hem de kültürel alanda iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesine katkı sağlayan bir aktör olarak öne çıkıyor. Japonya'nın mühendislik ve teknolojideki güçlü birikimini Türkiye pazarına entegre etmeyi amaçlayan şirket, tarım teknolojileri ve sürdürülebilir enerji çözümleri gibi alanlara yatırım yaparak ekonomiye katkıda bulunuyor. Yanmar'ın Türkiye'deki katkıları yalnızca ekonomik boyutta kalmıyor; sosyal sorumluluk projeleri ve eğitim destekleriyle kültürel unsurların pekişmesine de destek veriyor.
Yanmar Turkey Yönetim Kurulu Başkanı Yuki Otomo, “Kısa zaman içerisinde her geçen gün büyüyen ve zorlu hedeflere adım adım ulaşan genç ama bir o kadar da köklü bir markayız. Yanmar Turkey olarak üretim, lojistik ve mühendislik alanlarında Avrupa, Orta Asya ve Kuzey Afrika’yı kapsayan bir merkez haline gelmeyi planlıyor; bu hedeflere ulaşmak içinse insan kaynağına ve teknolojiye olan yatırımlarımızı her geçen gün artırıyoruz. Nitelikli insan kaynağımız ve verimli teknolojik çözümlerimizle yüksek değer yaratan bir şirket olma hedefimiz için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.” diyerek, şirketin stratejik hedeflerini vurguladı.
Bu vizyon, Japonya ile Türkiye arasındaki 100 yıllık dostane ilişkilerin güçlü bir örneğini oluşturuyor. Bu tarihi yılda, iki ülke arasındaki iş birliği ve karşılıklı güven anlayışını daha da ileri taşıyacak çalışmalara devam edileceğinin altını çizen Yanmar Agribusiness Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Mustafa Kemal Erdoğan Shoshi ise şunları söyledi:
“2024 yılı Türkiye ve Japonya arasındaki diplomatik ilişkilerin 100. yılı. Bu tarihi yılda hem Türkiye’nin tarım sektörüne hem de iki ülkenin arasındaki dostluğa katkı sağlamaya devam edeceğiz. 2017’de temellerini atılan Yanmar Turkey, o günden bugüne çok yol katetti. Bugün geldiğimiz noktada; Türkiye ve Japonya arasındaki güçlü iş birliğini arkamıza alarak, yeni pazarlara ve büyük başarılara imza atacağız.”
Türkiye-Japonya ilişkilerinin 100. yılı ve takip eden süreçte ekonomik ve kültürel iş birliğini ileri taşımayı amaçlayan Yanmar Turkey, nitelikli insan kaynağı ve verimli teknolojik çözümlerle bölgesel bir üretim ve mühendislik üssü olmayı hedefliyor. İki ülke arasındaki tarihi dostluğa katkı sunmayı sürdürecek olan şirket, 2024 sonrası iş hedeflerine güçlü adımlarla hazırlanıyor.
Hibya Haber Ajansı