Larende Fotoğraf Derneği’nin kurucularından olan Feyzullah Tunç, konuşmasına öğretmenlerle buluşmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek başladı. Tunç, fotoğraf sanatına olan ilgisinin hikayesini paylaşarak, katılımcılara kendini tanıttı.

2011 yılında yaşadığı ağır bir akciğer rahatsızlığının hayatında önemli bir dönüm noktası olduğunu belirten Tunç, bu süreçte hayatını sorguladığını ve ertelediği tutkularını hayata geçirme kararı aldığını söyledi. Feyzullah Tunç, “Fotoğraf hep ilgimi çeken bir alandı, ancak hayatın yoğunluğu nedeniyle bu merakımı hep ötelemek zorunda kalmıştım. Hastalığım sırasında, içimde kalan bu tutkuya bir şans vermeye karar verdim ve bir fotoğraf makinesi sipariş ettim. Bu karar, yaşamımı yeniden şekillendirdi.” dedi.

Tunç, fotoğraf makinesi eline ulaştıktan kısa bir süre sonra Mustafa Doğan ile tanıştığını ve bu işte birlikte çok önemli başarılara imza attıklarını anlattı. Kardof’un (Karaman Doğa Sporları Fotoğrafçılık Gençlik ve Spor Kulübü Derneği) bir etkinliğine katılarak ilk fotoğraflarını çekmeye başladığını belirten Tunç, Mustafa Doğan ile birlikte Dünya Fotoğraf Birliği tarafından verilen unvanı Türkiye’de Karaman’da alan ilk kişiler arasında olduklarını ifade etti. Ardından fotoğraf eğitimi vererek bilgi ve birikimlerini paylaştıklarını söyledi. Türkiye’nin çeşitli dergilerinde ve uluslararası basında yayınlanan fotoğraflarının Karaman’ın tanıtımına katkı sağladığını vurguladı.

“Bu işi iyi yapabilmek için çok okumak, çok çalışmak gerekiyor. Mustafa Hocamla iyi bir ekip olduk ve bu alanda önemli başarılar elde ettik” diyen Tunç, bu süreçte fotoğrafçılık eğitimi alarak Halk Eğitimi Merkezi’nde kurslar düzenlediklerini ve Karaman’da birçok kişiye bu sanatı sevdirdiklerini söyledi.

Tunç, konuşmasında ödüllü fotoğraflarından örnekler sunarak, bu fotoğrafların hikayelerini öğretmenlerle paylaştı.

Tunç, fotoğraf sanatının kendisine ve ekibine farklı bir bakış açısı sunduğunu belirterek, sanatın bireylerin ve toplumların gelişimindeki dönüştürücü gücünü dile getirdi. Feyzullah Tunç , “Fotoğraf çekerken ilk düsturumuz, insan hayatının ve onurunun değerini bilmektir. Bu sanatı yaparken hayata farklı bir pencereden bakma fırsatı yakaladık. Her fotoğraf karesi, bir hikâyeyi ve bir insanın dünyasını yansıtır.” ifadelerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı