Gazeteci-Yazar İbrahim Genç, “Medya olmazsa toplum kör olur. Bu nedenle Urfalıların medyasına sahip çıkması gerekir.” dedi.

Kürtçe ve Ortadoğu politikası üzerinde gazetelerdeki çalışmalarıyla tanınan Gazeteci-Yazar İbrahim Genç, Gap Haberleri.com ve Ruhanews.com imtiyaz sahibi Süleyman Turan’ı ziyaret etti. Turanı ziyaret etmesinden memnuniyet duyduğunu belirten İbrahim Genç, “Basın toplumun dünyaya açılan yüzü olduğu gibi yerel basın da yerelin sorunlarını merkezle buluşturma aracıdır. Bu anlamda Gap Haberleri ve Ruhanews’in Urfa’daki varlığı Urfa gibi büyük bir kentin sorunlarını dile getirmesi, bu sorunlara çözüm yolları araması noktasında önemsiyorum. Mümkün olduğunca yerel basının desteklenmesi, güçlendirilmesi gerekiyor. Özellikle Urfa gibi gerçekten çok büyümüş olması gibi sorunların da büyümesi nedeniyle bu sorunların daha çok dile getirilmesi gerekiyor. Bu sorunlara çözüm yolları bulunması için yetkililere ulaştırılması gerekiyor. Bu anlamda Gap Haberleri ve Ruhanews ekibine başarılar diliyorum. Umarın bu kentin sorunlarını tarafsız bir şekilde dile getirmeye devam edecek. Ve bu sorunların gerekli mercilere ulaşıp gerekli çözümler bulunması noktasında katkı sunmalarını umuyorum.” diye konuştu.

GENÇ: URFALILARIN MEDYASINA SAHİP ÇIKMASI GEREKİR

Genç, “Urfalıların da medyasına gerçekten sahip çıkması gerekiyor. Bunu yanında siyasilerin de medyaya sahip çıkmaları gerekir. Çünkü medya, yerel basın biterse bu toplum kör olur. Toplumun gözünün açılması, bilinçlenmesi için medya şarttır. Bu çerçevede Gap Haberleri’ne ve Ruhanews’e çok büyük bir rol düşüyor. Bu görevi de layıkıylka yerine getireceklerine inanıyoruz. Gazetecili etiğinden ayrılmadan, ilkelerinden taviz vermeden bu yoldan ilerleyeceklerine kanaat getiriyorum. Tekrardan bu ekibe teşekkür ediyorum ve başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu.

TURAN: KAPIMIZ HER ZAMAN AÇIKTIR

Gap Haberleri ve Ruhanews ekibi olarak herkese kapılarının açık olduğunu dile getiren Süleyman Turan ise “Gazeteci-Yazar İbrahim Genç arkadaşımız bizi yerimizde ziyaret etmesinden dolayı kendisine teşekkür ediyoruz.  Önümüzdeki günlerde de kendisine her zaman kapımız açıktır.” ifadelerini kullandı.  

İBRAHİM GENÇ KİMDİR?

Ege Üniversitesi Türkoloji bölümünden lisansını tamamlayan İbrahim Genç, Mardin Artuklu Üniversitesi’nde Kürdoloji bölümünden yüksek lisansını tamamladı. Yaptığı çalışmaları, Evrensel Kültür, Tiroj, Özgür Gündem, Evrensel, Radikal, Yüksekova Haber, Milliyet, Güney ve Cumhuriyet gazetesi başta olmak üzere birçok gazete ve dergilerede yayımlandı. Birçok televizyon ve radyo programlarına katıldı. Halen dil politikaları, Kürtçe ve Ortadoğu politikası üzerine çalışmalar gerçekleştiriyor.