Qamışlo Trafik kazalarında 17 kişi aşamını yitirdi

QAMIŞLO Cizîrê Kantonu Trafik Bölge Müdürlüğü, 2014 yılında Cizîrê bçlgesi genelinde yaşanan trafik kazalarında 17 yurttaşın yaşamını yitirdiğini belirtti. Yıllık çalışmalarını değerlendirmek ve 2015’i planlamak üzere gerçekleştirilen Cizîrê bölgesi trafik polisleri yıllık toplantısına sunulan raporda, Cizîrê Kantonunda 2014 yılı içerisinde bölgede yaşanan trafik sorunları ve kazalara ilişkin hazırladığı raporunu açıkladı.

2971 kez okundu.
Qamışlo Trafik kazalarında 17 kişi aşamını yitirdi Advert

Rapora göre, bir yıl içerisinde Kanton genelinde meydana gelen 519 tarfik kazasında 17 yurttaş yaşamını yitirdi, 179 kişi de yaralandı.

 

11 merkezden 160 trafik polisinin temsilci olarak katıldığı Cizîrê bölgesi yıllık toplantısında konuşan Trafîk Genel Müdürlüğü üyesi Mihemed Omer, Rojava ve Suriye’de yaşanan duruma ve zorlu koşullara dikkat çekerek “tüm zorluklara rağmen Rojava’da halk kendi kendini yönetiyor. Bu durumda Trafik emekçilerine de toplumsal yaşamın düzenlenmesinde önemli görev düşüyor. Trafik polisleri halkın güven içinde seyahat etmesini sağlamaya ve kazaları önlemeye çalışıyor. Bu konuda ilerde daha iyi çalışamalar yapacağız” dedi.

 

Toplantıda Cizîrê bölgesinde oluşturulan 11 terafik merkezinin çalışmaları ve sorunları ele alınıp tartışılarak çözüm yolları üertilmeye çalışılarak bir dizi yeni karar alındı.

 

Toplanya sunulan rapora göre; 2014 yılında Cizîrê kantonu’nda trafik hataları kural ihlallerinden dolayı sürücülere 12.000 trafik cezası uygulandı. Bölgeye giren 7000 araca ise ruhsat verildi.

 

Verilere göre, 2014 yılında, bölgede 519 trafik kazası meydana gelirken, bu kazalarda 17 yurttaş yaşamnı yitirdi, 179 kişi de yaralandı.ANHA

 

 

Qamışlo Trafik kazalarında 17 kişi aşamını yitirdi
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum