Harran Üniversitesi (HRÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi 14 bölüm ile Şanlıurfa ve bölgenin en iyi hastanesi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.
Rektör Prof. Dr.Ramazan Taşaltın’ın göreve gelmesiyle birlikte,Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi yeni açılan bölümlerle birlikte bölgeye ve Şanlıurfalılara güzel hizmetler vermeye başladı.
Nitelikli kadrosuyla bir birliktelik oluşturan Taşaltın, çevre üniversite hastanelerine göre hızlı bir şekilde ilerlemeye başladı. Birbiri ile uyumlu güzel ekip oluşturan Rektör Prof. Dr. Ramazan TAŞALTIN’ ın göreve gelmesiyle bölgede olmayan birçok bölüm Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde hayata geçti. Harran Tıp sadece Şanlıurfa’ya değil artık çevre illere ve tüm Güneydoğu’ya hizmet vermeye başladı.
İşte Harran Tıpta hizmete giren birimler:
1.İnme Birimi İlimizde sadece hastanemizde, 2 Nöroloji Yrd. Doç. Dr. aracılığıyla, 7 gün 24 saat süreyle iskemik SVO geçiren hastaların acil anjiyo ile müdahalesi yapılmaktadır.
2.PET-CT Birimiİlimizde sadece hastanemizde kurulacak olan PET-CT ünitesinin ihalesi yapılmış sonuçlanması beklenmektedir.
3Metabolizma Laboratuarı Metabolik hastalıklar Türkiye geneli en sık Şanlıurfa ve Diyarbakır’da görülmektedir. İlimizde sadece hastanemizde kurulan bu laboratuar sayesinde hastaların çevre illere gitmesi önlenmiştir. Hatta Van, Mardin ve Diyarbakır illerinden sevk almaya başlanmıştır.
4.Genetik Laboratuarı İlimizde sadece Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde kurulan genetik laboratuarı ile bölgeye hizmet vermekteyiz. (çevre illerde bulunmamaktadır)
5.Diabetik Ayak Merkezi Hiperbarik Tıp ABD bulunan öğretim üyesi öncülüğünde Endokrinoloji, Plastik Cerrahi, Ortopedi ve Enfeksiyon Hastalıkları öncülüğünde yapılmaktadır.(Şanlıurfa ilinde bulunmayan Hiperbarik Tıp ve Basınçlı Ünite için ihale yapılmış sonuçlanması beklenmektedir. Hastaların çevre illere sevki önlenmiş olacaktır)
6.Yenidoğan ünitesi 75 yataklı yeni doğan ünitemizle ilimizdeki yeni doğanların çevre illere sevkinin önüne büyük oranda geçilmiştir. (30+30+15 şeklinde birinci, ikinci ve üçüncü basamak YB hizmeti verilmektedir)
7.Kemoterapi Ünitesi Tam otomatik KT cihazı bölgede sadece hastanemizde hizmet vermektedir.
8.TPN Ünitesi Yoğun Bakım hastalarının parenteral beslenmesi standartlara uygun ünite ile sağlanmaktadır.
9.Göz Bölümü VİTREKTOMİ ameliyatları bölgede sadece hastanemizde yapılmaktadır.
Crosslink cihazı ile keratokonus operasyonları özelden çok daha düşük ücretle yapılmaktadır.
Kısa süre sonra EXCİMER LASER bölgede kamu olarak hizmet veren tek cihaz olma özelliğine sahip olarak aktif hale gelecektir.
10.Göğüs Hastalıkları Bölümü Endobronşial USG ile birlikte İNVAZİV PULMONOLOJİ işlemleri yapılmaktadır. (Bölgede tek)
Difüzyon SFT ile bölgede ölçülemeyen ileri solum fonksiyonları ölçülebilmektedir.
Tüberküloz Tanı ve Tedavi Merkezi Bölgemizde Suriyelilerin de gelmesiyle birlikte TBC vakalarında ki artışa bağlı olarak gerekli izole odalar ve laboratuar ünitesi kurulmuştur.
11.İleri ARGE Laboratuarı Bilimsel çalışmaların desteklenmesi açısından hücre kültür laboratuarı, Floresan in situ hibridizasyon, Western Blotting, Flow sitometri, Elektroforez sistemleri ile öğretim üyelerine hizmet verilmektedir.
12.Akapunktur Tedavi Ünitesi Bölgede sadece hastanemizde bulunan ünite ile migren, trigeminal nevralji, obesite, eklem ağrı tedavisi uygulanmaktadır.
13.Palyatif Tedavi Merkezi 17 yatak erişkin, 10 yatak çocuk hastaları için Palyatif Bakım Birimi tescil almış ve hizmetlerine başlamıştır.
14.Tüp Bebek Ünitesi Bölgemizde kamu hastanelerinde olmayan Tüp Bebek Ünitesi ayda yaklaşık 80 siklus ve %44 başarı ile çalışmaktadır. (standart : % 30) Ofis histeroskop ile uterus içi görüntüleme yapılabilmektedir.Laparoskopik uterus cerrahisi rutin olarak yapılmaktadır.