TÜGİAD ATA’nın huzurunda…

TÜGİAD geleneksel Cumhuriyet Balosunu gazilerimiz ve ampute milli takımımızla kutladı.

992 kez okundu.
TÜGİAD ATA’nın huzurunda… Advert

Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD), Geleneksel 29 Ekim Cumhuriyet Balosu’nu Ankara’da Atatürk’ün her sene Cumhuriyet Baloları düzenlediği Ankara Palas’ta (Devlet Konukevi) gerçekleştirdi. TÜGİAD üyeleri Anıtkabir ve 2. Meclis binasını ziyaret ederken; TÜGİAD Başkanı Dr. Ali Yücelen Anıtkabir Özel defterine Atatürk Cumhuriyetine bağlılıklarını “Mustafa Kemal’in askerleriyiz, Ne mutlu Türküm diyene” sözleriyle not düştü. Huzurevi sakinleri, gazilerimiz, şampiyon ampute milli takımımızın da katıldığı baloda konuşan Yücelen; “Burada sizlerin fedakarlıkları sayesinde smokin giyerek Cumhuriyeti kutlayabiliyoruz. Kutlayacaksak beraber kutlayacağız” dedi.

Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) üyeleri, Türkiye Cumhuriyeti’nin 94. Kuruluş yıldönümünde geleneksel Cumhuriyet Balosunu Ankara’da düzenledi. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün, günümüzde Devlet Konukevi olarak kullanılan Ankara Palas’ta başta Cumhuriyet Baloları olmak üzere pek çok vesileyle topluma örnek olduğunu belirten TÜGİAD Başkanı Dr. Ali Yücelen; liderlerin topluma örnek olduklarını ve Atatürk gibi liderlerin bu vasıflarının insan ömrüyle sınırlı olmadığını söyledi.

TÜGİAD üyelerinin Ankara programı Anıtkabir ziyaretiyle başladı. TÜGİAD Başkanı Dr. Ali Yücelen’in liderliğinde Anıtkabir’i ziyaret eden genç işadamları Ata’nın huzurunda saygı duruşunda bulundu ve mozoleye çelenk koydu. Yücelen Anıtkabir özel defterine yazdığı satırları daha sonra törende hazır bulunanlara okudu. TÜGİAD üyeleri adına Yücelen’in yazdığı satırlar şöyle:

“Cumhuriyetin 94. Yılında, bir kez daha, gururla; askeriniz, öğrenciniz, evladınız olma bilinciyle karşınızdayız. Bize göstermiş olduğunuz hedefe doğru, akıl ve bilimin ışığında, başımız dik yürümeye devam ediyoruz. Bugün, Ankara Şubemizin kıymetli çağrısıyla, kurup bize emanet ettiğiniz cumhuriyetin yıldönümünü birlikte kutlamak amacıyla, sizin şehrinizde toplandık. Sizi düşünerek, size öykünerek, sizin gölgenizde, asaletinize uygun bir kutlama ile; sizi ve bize emanetiniz cumhuriyetin kuruluş gününü anacağız. Hemen ardından, bu güzel vatan için, bütün gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Unutmayacağız; bizim için yükselmenin hududu yoktur ve her zorluğu aşmak için muhtaç olduğumuz kudret, damarlarımızdaki asil kanda mevcuttur.

İçimizde hiç kaybolmayan heyecanla, başımız dik, haykırıyoruz:

Mustafa Kemal'in Askerleriyiz.

Ne Mutlu Türküm Diyene.”

Ziyaretlerine 2. Meclis ile devam eden TÜGİAD üyelerine bu sırada KKTC’li genç işadamları da katıldılar. Genç işadamları pek çoğunun ilk kez bulunduğu eski meclis binasından ve buradaki eserlerden hayli etkilendiler. Müze sorumluları meclis binası hakkında bilgi verirken ilk meclis binasının yetersiz kalması üzerine İstanbul’daki Meclis’i Mebusan’ın kürsü ve toplantı çanının sökülerek Ankara’ya taşındığını; 1924 yılından 1964 yılına kadar hizmet veren binada 3 Cumhurbaşkanının görev yaptığını anlattılar.

TÜGİAD Başkanı Dr. Ali Yücelen buradaki sunumu dinlerken meclis binasına hayranlığını dile getirdi ve ilk meclis binasında Kurtuluş Savaşının verildiğini; ikinci meclis binasında çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin sosyal ve ekonomik temellerinin atıldığını; ekonomik kalkınma hamlelerinin ve bugünlere ışık tutan çok değerli sanayi tesislerinin kurulduğunu söyledi.

Gazilerimiz ve Ampute Milli takımı Cumhuriyet Balosunda

Geleneksel 29 Ekim Balosu nedeniyle Türkiye’nin dört bir yanından gelen TÜGİAD üyeleri akşam saatlerinde Ankara Palas’ta köklü bir geleneğin anısını yaşatmak üzere buluştular. TÜGİAD’ın Cumhuriyet Balosuna, ülkemizi gururlandıran Ampute Milli Takımı, Türk Silahlı Kuvvetleri rehabilitasyon merkezindeki gazilerimiz ve ömrünü ülkemize adayan Seyranbağları Huzurevi sakinleri büyüklerimiz de katıldılar. Baloya sivil toplum kuruluşları adına GGYD Başkanı Nezih Allıoğlu, BESİYAD Başkanı Hikmet Köker, YATSİAD Başkanı Yıldıray Yoldar, KASİAD Başkanı Zafer Korkmaz ve KAİAD Başkanı Murat Camadan katıldılar. TÜGİAD Ankara Şubesi Başkanı Ercan Kahraman, baloda yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Ulu önder Atamız, Cumhuriyet’in ilanından sonra (Bugün ulaştığımız sonuç yüzyıllardan beri çekilen ulusal yıkımlardan uyanmanın ve bu sevgili vatanın her köşesini sulayan kanların karşılığıdır. Bu sonucu Türk Gençliğinin korumasına bırakıyorum. Ey Türk Gençliği birinci vazifen Türk istiklalini ve Türk Cumhuriyetini ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir.) demişti. Biz bu mirası atamızdan, değerli büyüklerimizden aldık. TÜGİAD olarak ülkemize yatırım yaparak, çalışarak, istihdam sağlayarak gerekli olan her türlü desteği sağlamak adına bu sorumluluğu üstümüze aldık; bundan sonra da bu sorumluluğun bilinciyle gereken her şeyi yapmaya devam edeceğiz.”

Cumhuriyet Balosu’ndaki protokol masaları, Seyranbağları huzurevi sakinleri, Ampute Milli Takımımız ve gazilerimize ayrıldı. Cumhuriyet Balosu için kendilerine yapılan daveti kabul ederek katıldıkları için kendilerine teşekkür eden TÜGİAD Başkanı Dr. Ali Yücelen’in konuşması sırasında yaptığı çağrı üzerine, TÜGİAD üyeleri, ayağa kalkarak, gazilerimizi, Ampute milli takımımızı ve huzurevi sakini büyüklerimizi coşkuyla alkışladı. Yücelen konuşmasında şunları söyledi:

“Bugün burada smokin giyerek, rahatça kutlama yapabiliyorsak, bunu sizlerin fedakarlıklarınıza borçluyuz. Sizler bizler için ömrünüzü adadınız. Cephede savaştınız, gazi oldunuz. Cumhuriyeti kutlayacaksak beraber kutlayacağız; eğleneceksek beraber eğleneceğiz. Burada yaşamını bizler için feda eden silah arkadaşlarınız olan şehitlerimizi de rahmetle anmak istiyorum. Bizler bugün Cumhuriyet balomuzu kutlarken bunun bedelinin farkındayız. Sizler eğer o fedakarlıkları yapmasaydınız biz yok yatırım yapıyoruz, yok katma değer yaratıyoruz; hiçbir anlamı yok bunların sizin yaptığınız fedakarlıkların yanında… Ve unutmamamız gereken; bugün bir tek kişi var ki, geçmiş deyince, gelecek deyince, Cumhuriyet deyince; o da evladı, öğrencisi, askeri olduğumuz Mustafa Kemal Atatürk’tür. Ne mutlu onun askeriyiz… Ne mutlu Türküm diyene…”

Ankara basının değerli temsilcilerinin de katıldığı baloda yeni üyelere plaketleri verilirken ülkemizi gururlandıran AMPUTE milli takımına ve gazilerimize de bu minnettarlığın ifadesi olarak plaketler sunuldu. Geleneksel Cumhuriyet Balosu Tuğba Yurt ve orkestrası ve Burcu Güneş konserleriyle devam etti.

TÜGİAD hakkında

1986 Yılında kurulan Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD), Türkiye’de genç işadamlarının en geniş profilde bir araya geldiği ilk ulusal ve tek uluslararası yetkinliğe sahip dernektir.

Türkiye çapında 115’i kadın olmak üzere 870 üyesi olan TÜGİAD; inşaat, tekstil, dış ticaret, otomotiv ve yedek parça, turizm, yiyecek, mekanik ve diğer metal ürünlerin imalatı gibi 60’dan fazla sektörü ve dünya çapında 100 ülkeye ihracat yapan ihracatçıları kapsamaktadır. Yaş ortalaması 35 olan genç, girişimci ve dinamik TÜGİAD üyeleri, yıllık ortalama 18 milyar dolar ihracat ve 23 milyar dolar ithalat gerçekleştirmektedirler. TÜGİAD üyelerinin en çok dış ticaret yaptığı ülkeler ise; Almanya, İtalya, İngiltere, ABD, Fransa, Rusya, İspanya başta olmak üzere Avrupa ülkeleri, komşu ülkeler, Türk Cumhuriyetler, Ortadoğu ve Uzakdoğu ülkeleridir.

G20 Genç Girişimciler İttifakı’nda (G20 GGİ) Türkiye’yi temsil eden TÜGİAD, aynı zamanda ittifakın Dönem Başkanlığını yürütmektedir. Ayrıca, Avrupa’da 11 ülkeden 300 binden fazla girişimciyi temsil eden JEUNE’ün Başkan Yardımcılığı görevini sürdüren TÜGİAD, 45 bin üyesi bulunan Avrupa Genç Girişimciler Konfederasyonu (YES) Başkan Yardımcısıdır.

TÜGİAD ATA’nın huzurunda…
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum