Güney’in mezarı Siverek’e mi getiriliyor?

Şanlurfa’nın Siverek ilçesindeki 40 sivil toplum örgütü, hemşerileri Yılmaz Güney’in mezarının Siverek’e getirilmesi için kampanya başlattı.

2349 kez okundu.
Güney’in mezarı Siverek’e mi getiriliyor? Advert

Siverek’te 40 sivil toplum örgütünün oluşturduğu Sivil İnisiyatif Platformu, sinema sanatçısı ve yönetmen Yılmaz Güney’in mezarının, Siverek’e getirilmesi için kampanya başlattı.

 

Rudaw’a konuşan Sivil İnisiyatif Platformu Başkanı Vahap Bayram, Yılmaz Güney’e yaşadığı süre içerisinde hak ettiği değerin verilmediğini belirterek, “Bari öldükten sonra hak ettiği değeri verelim, Siverek kendisinin doğup büyüdüğü yer değil, ama babasının doğup büyüdüğü yer. Kendisi de sağlığında sürekli Siverekli olduğunu söylemiştir” dedi.

 

Bayram, Güney’in mezarının Siverek’e getirilmesi talebini kız kardeşi  Güzide Sayılı’ya ilettiklerini, Sayılı’nın talebe olumlu baktığını söyledi.

 

Bayram, mezarın Türkiye’ye getirilmesi için yetkililerden destek beklediklerini ifade etti.

 

Kürt sinemasına önemli katkıları olan Yılmaz Güney, 1937’de Adana’da doğdu. “Yol”, “Endişe”, “Arkadaş”, “Sürü” gibi tanınmış filmlerin yönetmeni Güney, 1981 yılında tutuklu bulunduğu Isparta Cezaevi’nden firar etti.  Cannes Film Festivali’nde “Altın Palmiye Ödülü” alan Güney, mide kanseri nedeniyle 9 Eylül 1984’te Fransa’da yaşamını yitirdi. Güney’in mezarı Paris’teki Pere Lachaise Mezarlığı’nda bulunuyor.rüdaw

 

 

Güney mezarıSiverek getiriliyor
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum