Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, 'Uluslararası Şanlıurfa Mozaik Çalıştayı Ve Yarışması' ile Urfa mozaiklerini dünyaya tanıtıyor. İlk olarak 2 Kasım tarihinde 'Balıklıgöl Demostrasyonu' ve ardından 9 Kasım tarihinde 'Göbeklitepe Demostrasyonu' ile aynı program dahilinde tanıtıma yönelik organizasyonlar gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, yarın devam ederek 22 Kasım'a kadar sürecek 'Uluslararası Şanlıurfa Mozaik Çalıştayı Ve Yarışması' ile yurt içi ve yurt dışından çok sayıda katılımı ağırlayacak.
Dünyanın en büyük nekropol alanı olarak bilinen Kale Eteği, Halepli Bahçe ve Kızıl Koyun kazı alanlarında 133 kaya mezarı ile M.S. 1. yüz yıl dönemlerinde yapıldığı tahmin edilen bir çok mozaiğin gün yüzüne çıkarılmasını sağlayan Büyükşehir Belediyesi, 'Şanlıurfa Mozaik Çalıştayı Ve Yarışması' ile bu değerlerini dünya kamuoyuna sunacak.
ŞANLIURFA MOZAİK ÇALIŞTAYI VE YARIŞMASI
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliği ve organizesinde gerçekleştirilecek olan 'Şanlıurfa Mozaik Çalıştayı Ve Yarışması' 20 Kasım (Yarın) tarihinde devam edecek.
Arkeoloji Müzesi Sergi Salonunda düzenlenecek ilk buluşma saat 10.00'da açılış konuşmaları ile başlayacak.
Prof. Dr. Devrim Erbil, Proje Takım Lideri Mary McKeon, Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Nihat ÇİFTÇİ, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin'in konuşmaları ile başlayacak programın ardından Arkeoloji Müzesi Cep Salonunda Urfa-Edessa Mozaiklerinin sunumu gerçekleştirilecek.
Aynı gün saat 13.45'te Arkeoloji Müzesi önünde 'Mozaik atölyelerinde ve Sahada Mozaik Çalışmalarının Yapılması' etkinliği ile devam edecek buluşma saat 16.30'da başlayacak 'Balıklı göl ve Çevresi İle Gümrük Hanı' gezisi ile programını tamamlayacak.
21 KASIM SALI
Buluşmanın 21 Kasım etkinlikleri ise saat 09.30 yine Arkeoloji Müzesi Önünde 'Mozaik atölyelerinde ve Sahada Mozaik Çalışmalarının Yapılması' programı ile başlayacak. Saat 14.00'da Arkeoloji Müzesi Cep Salonunda Yrd. Doç. Dr Cihat Kürkçüoğlu'nun konuşması eşliğinde 'Şanlıurfa Kültür ve Sanat Tarihi ile ilgili Genel Bir Sunum' ile devam edecek program saat 16.00'da El Ruha Otel'de 'Mozaik Sanatı' konulu panelle sürecek.
Moderatörlüğünü Prof. Dr. Mehmet Önal'ın yapacağı panele Prof. Dr. Gazanfer Bayram, Prof. Dr. Devrim Erbil, Prof. Dr. Mustafa Şahin, Yrd. Doç. Cihat Kürkçüoğlu, Hülya Vurnal İkizgül, Mehmet Yılmaz ve Paola Racagni katılım sağlayacak.
22 KASIM ÇARŞAMBA
Buluşmanın 22 Kasım tarihli ve ilk buluşmasının son günkü programı ise saat 09.30 Arkeoloji Müzesi önünde 'Mozaik Atölyelerinde ve Sahada Mozaik Çalışmalarının Yapılması' ile devam edecek. Saat 10.00 itibari ile yarışmaya katılan eserlerin değerlendirileceği programda dereceye giren eserler saat 14.00'te düzenlenecek tören ile ödüllendirilecek.
Saat 15.00-16.00 arası Mozaik Müzesi Fuaye Alanındaki Mozaik Sergisinin Gezilmesi ile devam edecek etkinlikler ONE Derneği Mozaik Defilesi ile sürecek.
Bu yıl ilki düzenlenen 'Şanlıurfa Mozaik Çalıştayı Ve Yarışması' Nevali Otel'de akşam saat 18.00-20.00 arasında düzenlenecek Gala Yemeği ve Sıra gecesi ile son bulacak.
BAŞKAN ÇİFTÇİ: TARİHİMİZE VE DEĞERLERİMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ
Şanlıurfa il genelinde bir çok tarihi yapıda restorasyon ve özüne uygun iyileştirme gerçekleştirmeleri ile bölge değerlerinin tanıtımına yönelik faaliyetlere ağırlık verdiklerini dile getiren Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, "Biz yerel yöneticiler olarak Şanlıurfa'daki tüm değerlerin tanıtımında aktif rol oynamalıyız. Sadece yerel ve ulusal anlamda değil uluslararası platformlarda da bu değerlerimizi en iyi şekilde tanıtmalıyız. Büyükşehir kadroları olarak işte bu misyonla hareket ediyor ve geleceği bu şekilde planlıyoruz. Sadece alt ve üst yapıda gelişen bir Şanlıurfa değil, turizmi, kültürel tanıtımı ve sosyal yaşama yönelik her türlü refahın hak ettiği yerde olduğu bir Şanlıurfa özlemi ile çalışıyoruz. Bu anlamda düzenleyeceğimiz 'Şanlıurfa Mozaik Çalıştayı Ve Yarışması' etkinliklerimize tüm halkımızı bekliyoruz" dedi.