Kobanê'de DAİŞ havan topuyla camiye saldırdı

Terör Örgüt İslam Dinine Saygısı ’de Kalmadı Saldırdığı her yerde halkların inançlarının kutsal mekânlarını da hedef alan ve bunu "İslamiyet" adı altında yaptığını iddia eden DAİŞ çeteleri, Kobanê'de Şexh Sehan Camisi'ni havan topu ile kullanılamaz hale getirdi.

1306 kez okundu.
Kobanê'de DAİŞ havan topuyla camiye saldırdı Advert

DAİŞ çetesinin Kobanê'yi işgal etmek amacıyla 15 Eylül'de başlattığı saldırılara karşı YPG/YPJ savaşçılarının tarihi direnişi kararlılıkla sürüyor. Çeteler YPG/YPJ'nin başlattığı "temizlik operasyonunda"  ağır darbeler almaya devam ederken, YPG/YPJ güçleri de kentte gün be gün ilerleyişini sürdürüyor. Rojava'da inşa edilen özgür yaşam modelini boğmak isteyenler "Cihat" kılıfına bürünmüş çetecileri Kobanê'ye saldırtmış, ancak amaçlarına ulaşamamışlardı. Büyük yenilgi yaşayan çeteciler, aldıkları ağır darbelerin ardından kente yönelik yaptıkları havan saldırılarında bir camiyi hedef aldı. Kendisine "İslam" ve "Cihat" yakıştırması yapan çetecilerin, cami saldırısı ile İslamiyet'e ve onun kutsal değerlerine ne kadar tahammülsüz olduğu ortaya çıktı.

 

Cami'yi havanla dövdüler

 

Şengal ve saldırdıkları diğer bölgelerde de halkların inançlarının kutsal mekanlarına yönelen çetecilerin, Kobanê'de saldırılarının bir hedefinin de cami olması normal karşılandı. Çetecilerin havan toplarıyla yaptıkları saldırılar, kentin bir bölümünü enkaza da çevirmiş. Kobanê sokaklarında dolaşırken rastladığımız Şexh Sehan Camisi de, çetecilerin kentte her şeye olan tahammülsüzlüğünden nasibini almış. Çetecilerin havan toplu saldırıda hedef seçtiği caminin üstüne isabet eden havan topu camiyi yerle bir etmiş. Caminin üzerinde büyük bir tahribat yapan havan topu, caminin içine girerek patlamış ve camiyi kullanılmaz hale getirmiş. Tüm camlarının patlamanın etkisiyle kırıldığı cami de, mihrap ve mescitler de patlamanın etkisi ile zarar görmüş. Hemen mihrabın yanında camlı bir bölmede saklanan İslam alimlerine ait kitaplarda, kitaplığın patlayan camları ile birlikte savrulmuş. Saldırının ardından kullanılamayan cami, bulunduğu noktada çatışmaların devam etmesinden kaynaklı onarılamadığı için kapalı tutuluyor. diha

 

 

Kobanê'de DAİŞ havan topuyla camiye saldırdı
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum