Hayvan popülasyonunun yüksek olduğu şanlıurfa'da 2004 yılında kurulan hayvan barınağı kapasite olarak, türkiye'deki hayvan barınağının bulunduğu büyükşehirler sıralamasında ilk 10'a giriyor.
Sokak hayvanları, vatandaşın getirdikleri, bakıma muhtaç hayvanların beslenme , sağlık kontrolü, aşı ve kısırlaştırmanın yapıldığı hayvanların, sağlık karnesi ve kimlikleri oluşturularak, rehabilite ediliyorlar.
Yaklaşık 250 köpek, 100 civarında tazı, yetim yavru köpekler ve kedilerin rehabilite edildiği hayvan barınağına hayvan severler tarafından ilaç, mama ve ısıtma araçları desteği veriliyor.
Kimi vatandaşlar, hayvanlarını barınağa getirip, sağlık kontrolünü yaptırırken, dileyen vatandaşlar da, 23 yaş şartını doldurmak ve akli dengesinin yerinde olması şartıyla hayvanı alıp sahiplenebiliyor.
Barınakta beslenmesi ve sağlık kontrolü yapılan hayvanlar, aşı ve kısırlaştırmalarının yapılmasının ardından tekrar alındıkları yere bırakılıyor.
Şanlıurfa büyükşehir belediyesi hayvan barınağı ve hastanesi sorumlusu veteriner hekim şahin apaydın, "sokak ve bakıma muhtaç hayvanların sağlık kontolü, aşı ve kısırlaştırmaları yapılıp, her hayvana sağlık karnesi ve kimlik oluşturuluyor. İşlemi tamamlanan hayvanın kulağına küpe takarak kayıt altına alıyoruz" dedi.
Hayvan severlerin mama ve ilaç desteği sağladıklarını belirten apaydın, hayvan popülasyonunun yüksek olduğu Şanlıurfa’da rehabilite edilen hayvanları, gerekli şartları sağlayan vatandaşların sahiplenebileceğini söyledi.
Haber-kamera: kadir çelikcan