ŞANLI ŞEHİR, ŞÜHEDANIN İZİNDE

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından her yıl düzenlenen “Gençlik Şühedanın İzinde’’ programı kapsamında 81 ilde olduğu gibi Şanlıurfa’da yüzlerce kişinin katılımıyla Sarıkamış Şehitleri için yürüdü.

695 kez okundu.
ŞANLI ŞEHİR, ŞÜHEDANIN İZİNDE Advert

Topçu meydanından başlayan yürüyüşe Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Büyükşehir Belediyesi Başkanı Nihat Çiftçi, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Şanlıurfa 20’inci Zırhlı Tugay Komutanı İsmail Hakkı Köseali, Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, İl Müftüsü İhsan Açık, Karaköprü Kaymakamı, Ahmet Yıldız, Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hakan Keşküş, İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan, Şehit Aileleri Dernek Başkanı Mehmet Yavuz, Şanlıurfa Çalışan Gazteciler Dernek Başkanı Tahir Gülebak, Şube Müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

“Şehitler ölmez vatan bölünmez” sloganının atıldığı yürüyüşte Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından katılımcılara Sarıkamış atkısı, beresi, eldiveni ve Türk bayrağı dağıtılırken Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından katılımcılara çorba ikramında bulunuldu.

“SARIKAMIŞ YİĞİTLİK DESTANIDIR”

Yokluğa, dondurucu soğuğa karşı vatan uğruna gözlerini kırpmadan şehadete eren yiğitleri anmak için toplandıklarını belirten Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hakan Keşküş, Sarıkamış’ın yiğitlik destanı olduğunu vurguladı.

Sarıkamış’ın birlik, beraberlik ve kardeşlik dersi verdiğini aktaran Müdür Keşküş, “Şanlı Şehir, Şanlıurfa olarak bugün Sarıkamış Harekatı sırasında şehit düşen Mehmetçikleri anmak için bir araya gelmiş bulunmaktayız.

Sarıkamış Harekatı, 90 bin askerimizin düşmana, yokluğa ve dondurucu soğuğa karşı vatan uğruna gözlerini kırpmadan şehadete erdikleri şanlı tarihimizin hüzünlü yapraklarından biri olarak hafızalarımızda yer almış yiğitlik destanıdır.

Bu destan ki milli mücadelemiz adına canlarını seve seve feda eden binlerce vatan evlâdının bir an bile düşünmeden dondurucu soğuk ve tipi altında, şehadet şerbetini içtiği fedakârlık ve kahramanlık örneği olduğu kadar birlik, beraberlik ve kardeşlik dersi de olan Mehmetçiğin acı destanıdır.

Tıpkı 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimi sırasında vatanı için ölümü göze alarak sokağa dökülen cesur vatandaşlarımız gibi onlarda ölümden korkmayarak ay yıldızlı bayrağımıza sahip çıktı.

Bu duygu ve düşüncelerle, Sarıkamış Harekâtı’nın 103. yıldönümü vesilesiyle Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşlarıyla bu uğurda hayatlarını feda eden bütün aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş kahraman gazilerimizi saygı, rahmet ve şükranla anıyorum” ifadelerini kullandı.

Şehitlik anıtına kadar yapılan kortej yürüyüşü, Kuran Tilaveti ve İl Müftüsü İhsan Açık'ın yaptığı duanın ardından son buldu.

 

ŞANLI ŞEHİR ŞÜHEDANIN İZİNDE
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum