AKP'li meclis üyeleri köy isimlerinin iade edilmemesinde ısrarcı!

Muş'ta DBP'li İl Genel Meclisi üyelerinin 2 kez eski köy isimlerinin iadesine ilişkin vermiş oldukları önerge AKP'li meclis üyelerinin ret oyuna karşılık oy çokluğu ile meclisten geçti; ancak Muş Valisi her seferinde kararı reddetti. Önergeyi 3'üncü defa meclisten geçirip valiliğe gönderildiklerini söyleyen DBP'li İl Genel Meclisi Sözcüsü Mehmet Şakir Tuğrul, "Önerge yine iade edilirse referanduma gideceğiz" dedi.

3135 kez okundu.
AKP'li meclis üyeleri köy isimlerinin iade edilmemesinde ısrarcı! Advert

DBP'li Muş İl Genel Meclis üyelerinin oy çokluğuyla mecliste geçirdikleri, ama her defasında AKP'liler ve Muş Valiliği tarafından reddedilen köy isimlerinin iadesi hakkında, İl Genel Meclis Başkanı Ömer Çetinkaya, DBP'li İl Genel Meclisi Sözcüsü Mehmet Şakir Tuğrul ve Meclis üyesi Ömer Altay açıklamalarda bulundu. AKP'nin 30 Eylül 2013 tarihinde "Demokratikleşme paketi" adı altında meclisten geçirdiği, şehir, ilçe ve köy adlarının iadesine ilişkin değişiklikleri de kapsayan yasa kapsamında verdikleri önergenin reddedilmesi hakkında konuşan Tuğrul, "Verdiğimiz önerge AKP'li meclis üyeleri tarafından 3'üncü defa reddedildi. Muş Valisi de bunun merkezi hükümeti ilgilendiren bir konu olduğunu ve kendi yetkisini aştığını gerekçe göstererek önergeyi reddetti" dedi.

 

'AKP'liler kendileriyle çelişiyor'

 

Daha önce 2 kez oy çokluğuyla önergeyi meclisten geçirdiklerini anımsatan Tuğrul, 9 Ocak günü 17'ye karşı 7 oyla önergeyi meclisten geçirdiklerini ve 3'üncü defa Muş Valiliği'ne gönderdiklerini söyledi.  Tuğrul, "Ne yazık ki yerelde AKP'lilerin reddiyle karşılaşıyoruz" diyerek, tepki gösterdi.  Verdikleri önergenin daha önce 2 kez Valilik tarafından reddedildiğini dile getiren Tuğrul, 3'üncü defa gönderdikleri önergeye henüz bir cevap alamadıklarını söyledi. Muş genelinde 1940'lı yıllardan bu yana 297 isminin değiştirildiği bilgisini veren Tuğrul, bunun bir hak gaspı olduğunu, köy isimleri iade edilene kadar konuyu mecliste dile getireceklerini vurguladı. 

 

'Biz de Kürt'üz' deyip önergeyi reddettiler!

 

En son 9 Ocak'ta gerçekleşen toplantıda önergeyi tekrar meclise sunduklarını belirten Tuğrul, AKP'li meclis üyelerinin "Biz de Kürt'üz" dediklerini ve bununla çelişkili olarak önergeye tekrar ret oyu kullandıklarını ifade etti. 3'üncü defa valiliğe gönderdikleri önergenin geri iade edilmesi durumunda alternatif politikalar izleyeceklerini söyleyen Tuğrul, "Şu an her ilçede pilot köy belirleyip imza kampanyaları başlattık. Bunun sonucunda elde edeceğimiz verilere göre referanduma gideceğiz" ifadesinde bulundu.DİHA

 

AKP'li meclis üyeleri köy isimlerinin iade edilmemesinde ısrarcı
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum