Kobanê’de 132 gündür süren Kobanê özlemi Fatma ananın

Kobanê’de Bir kızını HPG saflarında yitiren, 4 çocuğu da Kobanê direnişinde yer alan 55 yaşındaki Fatma Hemo, her gün 3 torunuyla geldiği Mehser köyünden Kobanê'yi izliyor. Miştenur'un özgürleşmesinden sonra sevinçten uyuyamadığını söyleyen Hemo, "Yakında memleketimize döneceğiz. Uğruna bu kadar genç kız ve erkeğin kanının döküldüğü bir yerin özgürleşmemesi mümkün değil" diyor.

1643 kez okundu.
Kobanê’de 132 gündür süren Kobanê özlemi Fatma ananın Advert

DAIŞ çetelerinin Kobanê'ye saldırmasının ardından Kobanê'yi terk etmemekte ısrar eden; ancak 4 yaşındaki Cegerxwîn isimli torununun yaralanması ardından, direnişçilerin ısrarı üzerine Suruç'a göç eden Fatma Hemo, yanına aldığı 4 torunuyla birlikte her gün sınır hattına Kobanê'yi seyrediyor.

 

Hayata dair tek kaygı Kobanê!

 

Kapısı olmayan, ahırdan bozma tek gözlü bir odada 9 kişilik ailesi ile yaşam mücadelesi veren Kobanê Halk Meclisi Üyesi Hemo, hayata dair tek kaygısının Kobanê olduğuna işaret ediyor. Yakınmadan ve gözlerindeki umudu kaybetmeden, bir kızının HPG saflarında yaşamını yitirdiğini, 4 çocuğunun da şimdi Kobanê direnişinde yer aldığını ifade eden Hemo, "Kobanê'deki büyük oğlum 3 çocuğunu bana bırakıp, YPG saflarında direnişe katıldı. Miştenur'un özgürleştirildiğini duyduğumdan beridir gözüme uyku girmedi. 3 torunumla memleketimi özlediğimiz için her gün gelip burada oturup Kobanê'ye bakıyoruz" diyor.

 

'Dönüşümüz yakındır'

 

Kürtlerin, dünya üzerinde yaşadığı hiçbir yerde kimsenin toprağına, evine, namusuna göz dikmediğini ve saldırmadığını ifade eden Hemo, rüyalarında bile görmedikleri ülke ve memleketlerden gelen insanların kendilerine, vatanlarına saldırmasına anlam veremediğini belirtiyor. Hemo, "Allah'ın izniyle şimdi karşısında oturup seyrettiğimiz Kobanê'ye gidişimiz yakındır. Çünkü biz uğruna kanımızı dökmüşüz, genç kızlarımız ve erkeklerimizi kurban vermişiz. Bu kadar bedel ödemiş böyle bir halkın özgürleşmemesi mümkün değildir" diyerek Kobanê'nin kendileri için taşıdığı anlamı özetliyor.

 

'Kürtler özgürleşecek'

 

 

"Kobanê ile birlikte tüm Kürtlerin özgür olmasına ramak kaldı" diyen Hemo, Kobanê özgürleşene kadar Kobanê'yi tam karşıdan gören Mehser köyüne torunlarıyla birlikte her gün gelmeye devam edeceklerini belirterek, "Özgürleştiği gün de orada olacağız, hangi şartlarda ve nasıl yaşayacağımız önemli değil" diyor.DİHA

Kobanê’de 132 gündür süren Kobanê özlemi Fatma ananın
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum