Mültecileri taşıyan minibüs kaza yaptı: 17 ölü, 38 yaralı

IĞDIR - Iğdır-Kars karayolu üzerinde Afganistan, Pakistan ve İran uyruklu mültecilerin bulunduğu minibüsün kaza yapması sonucu 17 kişi yaşamını yitirirken, 38 kişi ise yaralandı.

860 kez okundu.
Mültecileri taşıyan minibüs kaza yaptı: 17 ölü, 38 yaralı Advert

Iğdır-Kars Karayolu'nda kontrolden çıkan 65 EP 701 plakalı minibüs orta refüjde bulunan elektrik direğine çarparak kaza yaptı. Çarpmanın etkisiyle alev alan minibüsün içinde bulunan yaklaşık 50 mültecinin yardımına ilk olarak yoldan geçen araç sahipleri koştu. Alev alan minibüste bulunan mültecilerin 17’si yanarak can verirken, 38 mülteci de yaralandı.

 Iğdır Valisi Enver Ünlü, “Afganistan, Pakistan ve İran uyruklu olduğunu değerlendirdiğimiz göçmen taşıyan 2 araç trafik kazasına karıştı. Öndeki araç kontrolü kaybedip refüjdeki bariyerleri geçerek elektrik direğine çarptı ve elektrik kontağından alev aldı. Alev alan minibüs içindeki sürücü ile 3 mülteci hayatını kaybetti. Bu araçtan yola savrulan diğer mülteciler de yaralandı. Yola savrulan yaralıların bir kısmına arkadan gelen diğer araç çarptı. Kazada 17 kişi hayatını kaybederken, şu an hastanede tedavi gören 38 yaralı var. Bunların yaklaşık 8’i ameliyata alındı. Ağır yaralılar Erzurum, Kars ve Van’a sevk edildi” dedi.

 Kazanın ardından kaçan minibüs şoförü Mehmet Kayahan'ın ise gözaltına alındığı belirtildi.

kaynak:mezopotamyaajansi.com

Mültecileri taşıyan minibüs kaza yaptı: 17 ölü 38 yaralı
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Enflasyonda yol ayrımı
Enflasyonda yol ayrımı
İsrail savaş uçakları, Lübnan'ın güneyinde Hizbullah'a ait hedeflere saldırı düzenledi
İsrail savaş uçakları, Lübnan'ın güneyinde Hizbullah'a ait hedeflere saldırı düzenledi