Kabanê’de Terör Örgütü IŞİD Kaçacak Delik Arıyor

Şanlıurfa-Suruç Ele geçirdikleri ağır silahlar, tank ve toplarla destekçilerinin "düştü düşecek" düşlerini gerçekleştirmek için Kobanê'ye 3 cepheden saldırılar düzenleyen, ancak tarihin en büyük direnişiyle hiç beklemediği ağır bir yenilgi alan DAİŞ çetecileri için kaçış yolları tükeniyor. YPG/YPJ güçlerinin 3 cepheye yönelik operasyonlarında köşeye sıkışan çeteciler için çember daralırken, sınır hattından kaçışlarını önlemek için binlerce yurttaş direniş güçlerine paralel ilerleyerek sınır hattı boyunca nöbet tutmaya başladı.

1540 kez okundu.
Kabanê’de Terör Örgütü IŞİD Kaçacak Delik Arıyor Advert

Kobanê'de DAIŞ için çember daralıyor

 DAIŞ çetesi, aldığı destek ve ağır silahlarla işgal girişimde bulunduğu Kobanê'de hezimete uğrayarak, ağır bir yenilgi aldı. DAIŞ çetecilerine karşı tarihi bir direniş sergileyen YPG/YPJ güçleri, Kobanê zaferiyle insanlık için yeni umut kapısı da aralamış oldu. Arkasında binlerce ölü bırakarak kaçmak zorunda kalan çeteler için Kobanê'nin 3 cephesinde de çember daralmaya başladı. YPG ve YPJ güçleri, Kobanê kent merkezinin ardından büyük hızla kentin batı, güney ve doğu bölgelerinde bulunan köylere yönelik operasyonlarına devam ediyor. Buralarda da ağır darbeler alan çeteler Kobanê'ye saldırı için geldikleri güzergahları kullanarak kaçmaya başladı.

 

Sınır direnişçilere çıkar

 

3 cephede kaçış yolları direniş güçleri tarafından ablukaya alınan çeteler, daha önce rahatlıkla geliş gidişlerde kullandıkları Türkiye sınır hattının da yurttaşlar tarafından tutulması nedeniyle ne yapacaklarını bilemez hale geldi. Temizlik operasyonları kentin batısından doğusunda bulunan köylere kadar hızla devam ederken, yaklaşık 80 kilometrelik hat boyunca binlerce yurttaş Serxet tarafında sınır nöbeti tutuyor. DAİŞ çetelerinin hattın bu tarafına geçişlerini önlemek için gece gündüz nöbet tutan yurttaşları, bölgede ki her köyde, her tepede, sınıra yakın stratejik tüm noktalarda görmek mümkün. Ellerindeki dürbünlerle çetecilere ait tüm hareketliliği takip eden yurttaşlar, büyük Kobanê direnişinin tüm alanlarda zafere ulaşması için çalışıyor.

 

Kobanê'nin doğu yakasının serxet tarafındaki Oğan, Elîzer, Xerap Xelil, Perepere,  Mehser, Qop,Zehvan, Etmanek ve batı yakasının serxet tarafındaki Boydê, Hinêrk, Swêdê, Qonak, Aşmê'de nöbet tutan binler, adeta YPG/YPJ güçleri ile birlikte ilerleyerek sınırı genişletiyor. Nöbetçilerin ortak kanısı ise şöyle özetlenebilir: "Bu sınır hattından çok gidip geldiler tüm dünya biliyor. Ama bu saatten sonra bu tarafa geçen DAIŞ'li ektiğini biçer." diha

 

 

           

 

 

 

 

Kabanê’de Terör Örgütü IŞİD Kaçacak Delik Arıyor
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Enflasyonda yol ayrımı
Enflasyonda yol ayrımı
İsrail savaş uçakları, Lübnan'ın güneyinde Hizbullah'a ait hedeflere saldırı düzenledi
İsrail savaş uçakları, Lübnan'ın güneyinde Hizbullah'a ait hedeflere saldırı düzenledi