Mehmet Cafer,Tarikat Şeyhlerine ‘’ Yalaka’’ Dedi

Çalışma ve sosyal Güvenlik Bakanı ve Şanlıurfa Milletvekili Faruk Çelik’in onuruna Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından özel bir mekanda verilen sahur yemeğine katılan şehrin manevi önderlerine eski Belediye Meclis Üyesi ve Şanlıurfaspor eski yöneticisi Mehmet Cafer tarafından söylenen ‘’YALAKALAR’’ söylemi damga vurdu.

2834 kez okundu.
Mehmet Cafer,Tarikat Şeyhlerine ‘’ Yalaka’’ Dedi Advert

Sık sık bu tarz polemikleriyle gündem yaratmaya çalışan eski Belediye Meclis üyesi ve Eski Şanlıurfaspor Yöneticisi Mehmet Cafer’in son çıkışı kamuoyunda tepki topladı.

 

Sosyal paylaşım siteleri Facebook ve Twitter hesabı üzerinden, Bakan Faruk Çelik’in onuruna Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen sahur yemeğine katılan şehrin manevi önderlerine yönelik ‘’ YALAKA’’ söylemi kamuoyunda üzüntüyle karşılandı.

 

Cafer’in sosyal paylaşım sitesi olan Facebook ve Twitter hesabı üzerinden ‘’ Faruk Çelik Kanaat önderleriyle görüşmüş. Kim bu kanaat önderleri, ne iş yaparlar. Kimin kanaat önderleri, yoksa çoğunluğu YALAKA MI.  Bir bilen anlatsın bunu Urfa halkına da hepimiz tanıyalım bunları’’ dedi.

 

Mehmet Cafer’in ‘’YALAKA’’  dediği ve kamuoyunda tepki çeken bu söylemin ardından o yemeğe katılan listeye ulaşıldı.

 

Aralarında Bediüzzaman’ın talebesi Abdullah Yeğin,  kamuoyunda Dergah Camii İmamı Sabri Hoca olarak bilinen Sabri Yazar, Risale-i nur talebesi Mustafa Kılıç Hoca, Molla Metin Korkut Koca, Seyda Abduşşekur, Halil Hoca, Necmeddin Safi, Mevlevi ve Kadiri tarikatı Halifesi Abdulhakim Taşkın ve içinde hiçbir STK üyesi olamayan bu manevi önderlere hakaret Urfa kamuoyunda infiale yol açtı.

 

Birçoğunun bu tip polemiklere girmek istemediği şehrin manevi önderlerinden bazıları olaydan duydukları üzüntüyü dile getirerek ‘’ Bakan Bey’in nazik daveti üzerine toplantıya katıldık. Özellikle son günlerde Filistin’de yaşanan acı veren olaylar ve yaklaşan cumhurbaşkanlığı seçimleri için fikir alışverişinde bulunduk.

 

Birlerinin çıkıp bize yalaka demesini Urfa kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Bu güne kadar hiçbir siyasiyle çıkar ilişkimiz olmadı. Bundan sonra da asla olmayacaktır. Mesele görüş alışverişinde bulunmaktı. Davete icabet etmek sünnettir. Biz de bu düsturla toplantıya icabet ettik. Kendini bilmez bazılarının ithamları bizi yolumuzdan alıkoymaz. Onları Allah'a havale ediyoruz ‘’ dediler.

Mehmet Cafer Tarikat Şeyhlerine ‘’ Yalaka’’ Dedi
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum