Kobane’de IŞİD’e Darbe üzerinde Darbe

Kobanê'yi özgürleştirme hamlesi çerçevesinde operasyonların devam ettiği Kobanê'de, YPG Basın Merkezi, 150'nci gününde 5 köyün daha özgürleştiğini ve 2 cephede de özgürleştirme operasyonlarının sürdürüldüğünü açıkladı.

886 kez okundu.
Kobane’de  IŞİD’e Darbe üzerinde Darbe Advert

YPG: Güçlerimiz çetelere önemli darbeler vurdu

Tarihi direniş ile Kobanê'yi özgürleştiren YPG'nin köylerdeki operasyonları sürüyor. 150'nci gününde devam eden operasyonlara ilişkin açıklama yapan YPG Basın Merkezi, DAIŞ çetelerinin işgal girişimine karşı yürütülen ve zafer aşamasına ulaşan Kobanê direnişinin 150'nci gününe girdiği hatırlatılarak, Kobanê'yi özgürleştirme hamlesi çerçevesinde dün gece kentin güneybatısında bulunan 5 köyün özgürleştirildiğini duyurdu.

 

Büyük ve Küçük Pendir ile Pendira Ênil, Zekeriya ve Bestikê köylerinin kısa sürede özgürleştirildiğine işaret edilen YPG açıklamasında, "Güçlerimiz çetelere önemli darbeler vurmuştur. Operasyondaki ölü ve yaralı çete sayısı tam olarak tespit edilememiştir. Biri Emir adı verilen çete başı olmak üzere 2 çete ölü olarak ele geçirilmiştir. Alandaki operasyon devam etmektedir" denildi.

 

YPG'nin açıklamasında, eş zamanlı olarak Kobanê'nin batısında da operasyonlar düzenlediği, Mişko köyü ve çevresindeki operasyonda çok sayıda çete üyesinin öldürüldüğünü; ancak öldürülen çete sayının tam olarak netleştirilemediğini belirterek, bu alandaki çatışmaların halen sürdüğü bilgisi paylaşıldı.

 

Hasekê'de 3 çete üyesi öldürüldü

 

YPG/YPJ savaşçılarının dün gece Cizirê Kantonu kenti olan Haseke'ye bağlı Um Dibis köyü yakınlarında bulunan Mezra Şemîran bölgesinde de bir saldırı düzenlendiğinin belirtildiği açıklamada, çetelere ait bir konvoyun hedeflendiği, saldırıda bir askeri aracın imha edildiği, 2 çete üyesinin öldürüldüğü ve 3 çete üyesinin de yaralandığı belirtildi.

 

 

YPG, güçlerinin eş zamanlı olarak aynı bölgede bulunan Sebîq kavşağındaki çete noktasını da hedef aldığını ve burada da tespit edilebilen bir çete üyesinin öldürüldüğünü kaydetti.diha

Kobane’de IŞİD’e Darbe üzerinde Darbe
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum