Kadın katliamı ve yozlaştırmaya karşı yürüdüler

Bulanık'ta DBP Gençlik Meclisi öncülüğünde, kadın katliamları ile uyuşturucu, fuhuş, asimilasyon ve yozlaştırma politikaları yürüyüşle protesto edildi.

1541 kez okundu.
Kadın katliamı ve yozlaştırmaya karşı yürüdüler Advert

Muş'un Bulanık ilçesinde DBP Gençlik Meclisi üyeleri, kadın katliamları, uyuşturucu, fuhuş, asimilasyon, yozlaştırma ve ajanlaştırmaya karşı yürüdü. DBP önünde bir araya gelen yüzlerce genç, Bulanık Lisesi'ne doğru yürüyüşe geçti. HDP ve DBP yöneticileri ile Bulanık Belediyesi eş başkanlarının da destek verdiği yürüyüşte, "Uyuşturucuya, fuhuşa ve tecavüze hayır" pankartı ile "Taciz ve tecavüzü kınıyoruz", "Kadın insandır, erkek insan oğludur" dövizleri taşındı. Özgecan Aslan'ın fotoğraflarının da taşındığı yürüyüşte sık sık, "Esrar öldürür, devlet sömürür", "Kadına uzanan eller kırılsın", "Fuhuşa, uyuşturucuya, yozlaştırmaya hayır" sloganları atıldı.

     Aslanpaşa Caddesi'nde "Çerxa Şoreşe" marşı eşliğinde saygı duruşunda bulunan gençler adına yapılan açıklamada, Türkiye ve Kürdistan'da gençler ve kadınlar üzerinde devlet tarafından yapılan sistematik baskı politikalarına karşı mücadele çağrısı yapıldı. Açıklamada, "Uyuşturucunun metropol şehirlerinden Kürdistan kentlerine kaydırılması sistemin bir oyunudur. Bonzai denilen uyuşturucu maddesinden ilk ölen genç Malazgirtli bir gencimizdir. Gençlerimizi bu zehir tacirliğine iten, onları toplumdan ve ahlaki değerlerden yoksun bırakan işsizlik oranını yükselten, gençlerin anadilini yasaklayan Kürtçe konuştukları için metropol şehirlerinde öldürülen gençlerimizi sistemin ve devletin oyunlarına düşmemeleri için uyarıyoruz" denildi.

   Eylem, DBP binasına doğru yapılan yürüyüşün ardından sona erdi.

(DİHA)

kadın katliamarı kadın hdp dbp uyuşturucu fuhuş asimilasyon haber muş
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum