Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol,”Haliliye ilçesi, 12 Kasım 2012’de TBMM’de kabul edilen 6360 sayılı kanun ile Şanlıurfa merkez ilçesinin ikiye bölünmesi sonucu ilçe statüsüne kavuşmuştur. Haliliye’nin nüfusu 2017 yılı verilerine göre 375 112 kişidir. Haliliye ilçemize bağlı 32 merkez, 138 de kırsal mahalle bulunmaktadır.”dedi.

 ‘VATANDAŞLARIMIZ EN BÜYÜK REHBERİMİZ – YOL GÖSTERİCİMİZ OLMUŞTUR’

 Vizyon projeleri kapsamında gençlik, yaşlı bakım ve kadın ve çocuk yaşam merkezi, kapalı yüzme havuzlarını hayata geçirdiklerini belirten Demirkol, şunları kaydetti:”2014 Nisan ayından bugüne kadar ilçe sakinlerimize hizmet etmeye çalışıyoruz. Haliliye ilçemiz için projelerimizi hayata geçirirken ihtiyaçlardan yola çıktık. Vatandaşlarımız en büyük rehberimiz, yol göstericimiz olmuştur. Her ayın ilk Cuma günü halk günü düzenleyerek vatandaşlarımızın sorunlarını, taleplerini dinledik.”

 KADIN VE ÇOCUK YAŞAM MERKEZİ

 Kadın ve Çocuk Yaşam Merkezinde anneler çocuklarından uzak kalmadan, çocuklar annelerini özlemeden, aile birliği bozulmadan zaman geçirebileceklerini söyledi.

 YAŞLI BAKIM EVİ

 Yaşlı bakımları için Yaşlı Bakım Evi Projesi’ni hayata geçirdiklerini belirten Demirkol,”Yaşlıların ihtiyaç duyacağı tüm detayları da içinde barındıran merkezimizde hareket kabiliyetleri azalan, bu nedenlerle sosyal hayattan kısmen soyutlanan büyüklerimiz bu merkezle birlikte hem kendi yaşları ile kolayca bulaşacak hem de diledikleri zaman genç ve çocuklarla da bir araya giderek özel bir rehabilitasyon ortamında reel ortamda erişebilecek. Yaşlı Bakım Evi, Şanlıurfa’da ilk olması ile dikkatleri üzerine çekiyor. Bu merkezden faydalanıcıların sağlık takiplerinden, sosyal aktivitelerine varan geniş bir planda hizmet sunuyoruz.”diye konuştu.

 HASTA YAKINLARI MİSAFİRHANESİ

 Harran Üniversitesi Osmanbey Kampüsünde bulunan Araştırma ve Uygulama Hastanesi bahçesine misafirhane kazandırmanın gururunu yaşadıklarını ifade eden Fevzi Demirkol, şöyle konuştu:“Yazın sıcaktan, kışın soğuktan hasta yakınlarını korumak, hasta yakınlarımızın hastalarını şifa ararken, en iyi şartlarda yaşamaları için bir misafirhane inşa ettik. Hem kırsal mahallelerimizden, hem çevre illerimizden, ilçelerimizden hastalar gelmektedir. Bu hastalar burada şifa aramaktadır. Hastalar geldiği zaman şehirden uzak olması dolayısıyla hasta yakınlarımız burada sıkıntı yaşamaktadır. Bizde bu nedenle yazın sıcaktan, kışın soğuktan hasta yakınlarını korumak, hasta yakınlarımızın hastalarını şifa ararken, en iyi şartlarda yaşamaları için bir misafirhane inşa ettik. Kadınların ayrı, erkeklerin ayrı, tüm ihtiyaçlarını karşılayacakları alanlar oluşturuyoruz. Bu misafirhanemiz, inşallah hastalarının tedavi sürecinde hasta yakınlarının huzur içerisinde zaman geçirmeleri için her imkanı sağlayacaktır.”

MUHTAR EVLERİ

Kırsal ve şehir merkezindeki muhtarları unutmadıklarını ifade eden Başkan Fevzi Demirkol,”Muhtarlarımızın daha iyi fiziki şartlarda hizmet edebilmesini temin etmek ve onları bizim gözümüz, bizim kulağımız, bizim dilimiz olarak gördüğümüz için onların fiziki şartları ne kadar artarsa bizim hizmetlerimizin anlatılması, halkımızdan bize gelen taleplerin bize ulaşması ve ayrıca bizim sahada birebir olmamamızı temin eden muhtarlarımızın mekanlarının en iyi en rahat şekilde olmasını sağlamak için muhtar evleri yaptık.”dedi.

5 BİN KADIN DESTEK VE AİLE EĞİTİM MERKEZLERİNDEN YARARLANDI

Haliliye Belediyesi Kadın Destek ve Aile Eğitim Merkezleri, takı tasarım, el sanatları, dikiş- nakış, filografi, kuaför, bilgisayar, ebru sanatı, makine- nakış ile kadınların iş hayatına atılmalarına olanak sağlayıp, okuma- yazma kursları ile de yetişkin kadınların okuma yazmayı öğrenme isteklerini karşılıyor. Bugüne kadar 5 bin kadının faydalandığı merkezlerde, kurs kayıtları da devam ediyor.