Efsane Yaşar Kemal'in cenazesine ünlü akını

Efsanevi yazar Yaşar Kemal’i son yolculuğunda yalnız bırakmak istemeyenler Teşvikiye Camii’ne akın etti.

1959 kez okundu.
Efsane Yaşar Kemal'in cenazesine ünlü akını Advert

Cami girişinde taziyeleri kabul eden Ayşe Semiha Baban, “Hepimizin başı sağ olsun.

Hepimizin kaybı” dedi. Cenazeye Süleyman Çelebi, Güler Sabancı, Ercan Karakaş, Can Dündar ve Onur Akay gibi çok sayıda sanat, siyaset ve medya dünyasından ünlü isimler katıldı.

Ünlü isimler Yaşar kemal’in ardından şunları söyledi:

‘Sakıp Sabancı, Koca Yaşar derdi ona’

SABANCI Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, son yolculuğuna uğurlanan Yaşar Kemal’e ilişkin yaptığı kısa açıklamada “Sakıp Sabancı, Koca Yaşar derdi ona. Büyük bir coşku ile anardı. Toprakları bol olsun ikisinin de. Bizler de, Adana’da büyüyen çocuklar için ayrı bir yeri var Yaşar Kemal’in. Hepimiz İnce Memed okuyarak büyüdük. Farklılıkların barış içinde yaşaması için verdiği çaba, eserleri kadar büyük bence. Bir barış ilçisini, bir büyük insanı uğurluyoruz bugün. Bir büyük kıymeti kaybettik bugün” dedi.

ERCAN KARAKAŞ

Fikirleriyle yol gösteriyordu. Çok büyük bir kayıp. Sol ve özgür bir insandı. Yol göstericiydi. Çok nasihatlarını aldım. Siyasetle ilgili çok nasihat ederdi.

GAZETECİ CAN DÜNDAR

O yanardağ sönmeyecek. Gelecek kuşaklar onu çok daha büyük bir saygı ile anılacak. Ben bir gazeteden kovulduğumda bana "Ben de kovulduktan sonra yazar oldum" demişti.

O yazar olmadan gazeteciydi, meslektaşımızı kaybettik...

SANATÇI ONUR AKAY

Yaşar Kemal’i tanımak için Cumhuriyet Gazetesi’ndeki yazılarını öneriyorum. Sosyalizmi işledi, öğretti. Okuyun, okutun. Bir bilge başka nasıl onurlandırılabilir ki.’ dedi.

CHP MİLLETVEKİLİ SÜLEYMAN ÇELEBİ

 

Bu kadar kişiye dokunmak kolay bir şey değil. Kalbimize, içimize dokundu. Bana takılırdı, kısa pantolonlu adam diye... Hep yanımızda hissederdik. Söylediği her söz yankı uyandırırdı. Yaşar Kemal ilgili büyük söylemlerinde barış derdi, çok bedel ödedi.İHA

Yaşar Kemal\'in cenazesine ünlü akını
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum