Rojava YPG: Bazı çevreler başarılarımızı hazmetmiyor

Halkı korumak için şimdiye kadar kıllarını bile kıpırdatmayan bazı çevrelerin Qamişlo kırsalında yürüttükleri özgürleştirme hamlesine karşı karalama faaliyetleri yaptıklarını belirten Cizirê Kantonu YPG Komutanlığı bölgede yaşayan halklarla sürdürülen ortak operasyonlardan rahatsız olan bu çevrelerin doğru olmayan haberler yaydıklarını belirtti. Teslimiyet ve kandırma zamanın geçtiğini ifade eden komutanlık bundan dolayı bu saldırılara karşı herkesin birlik içinde cevap vermesi gerektiğini söyledi.

1438 kez okundu.
Rojava YPG: Bazı çevreler başarılarımızı hazmetmiyor Advert

Cizirê Kantonu YPG Komutanlığının, konu hakkında YPG resmi internet sayfasından yaptığı açıklama şöyle:

“Halk Savunma Birlikleri (YPG) Senadid Güçleri ve Suryani Askeri Meclisi, tarafından başlatılan Qamişlo kırsal bölgelerinin çetelerden temizlenmesi operasyonu sürüyor. Bölge halkı güçlerimizi büyük bir sevinçle karşılıyor. Halkımız bu bölgenin tamamen çetelerden temizlenmesini arzuluyor. Görünen oku güçlerimizin zaferleri, DAIŞ barbarlığı ve Baas saldırılarına karşı halkı savunmadan arkalarına bakmadan kaçıp giden şovenist ve yenik bazı çevreleri rahatsız etmiş. Bundan dolayı gerçek dışı iddialar taşıyan haberler yayınlıyorlar. Hiçbir resmiyeti kalmayan Suriye Koalisyonu sözcüsü bir açıklamasında hamlemizin bölgede halkın göç etmesine ve katliama neden olduğunu iddia etmiş. Bu iddiaların kesinlikle gerçekle bir alakası yok. Hamlemiz büyük bir başarı ile sürüyor.

 

Koalisyon sözcüsü Salim El Mislut ki kendiside bölgede bulunuyor, DAIŞ’ın insanlık dışı suçlarını meşrulaştıracağına bizi başarımızdan dolayı kutlaması gerekirdi. DAIŞ’ın yaptığı patlamaları, evlerin yıkılmasını ve petrol sahalarının ateşe verilmesi gibi uygulamalarına karşı ses çıkarması gerekirken aksi şekilde hareket eden bu anlayışı şiddetle kınadığımızı belirtmek isteriz. Bu çevreler, mevcut anlayışlarından vazgeçmelidirler. Teslimiyet ve kandırma zamanı geçmiştir. Bundan dolayı bu saldırılara karşı herkes birlik içinde cevap vermelidir.”anha

 

 

 

 

Rojava Bazı çevreler başarılarımızı hazmetmiyor
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum