Urfa İl Emniyet Kredi Kartı Kopyalamaya Karşı Operasyon

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü olarak Kredi Kartı Kopyalama suçuna yönelik sürdürülen çalışmalar kapsamında;

1170 kez okundu.
Urfa İl Emniyet  Kredi Kartı Kopyalamaya Karşı Operasyon Advert

            25.02.2015 günü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Suç Araştırma Soruşturma Bürosu görevlileri olarak il merkezinde kredi kartı kopyalama eylemi gerçekleştiği bilgisi edinilmesi üzerine;

 

                X Bankası Genel Müdürlüğü Güvenlik Birimi ile irtibata geçilmiş, muhtelif banka ATM'lerinden X Bankası tarafından üretilen kredi kartlarının sahiplerinin bilgisi ve rızaları dışında nakit çekim işleminde kullanıldığı, kredi kartlarının sahiplerinin iletişim adreslerinin Şanlıurfa olduğu tespit edilmiş,

 

Kredi kartlarını geçmiş ortak kullanım yerinin A.A isimli şahıs tarafından işletilen F.K isimli işyeri olduğu, muhtemelen kredi kartlarının bu işyerinde kopyalandığı, toplam zararın 3.121,73 TL olduğu, mağdur R.A'nın bankaya itiraz dilekçesinin ulaştığı, bankanın itirazı değerlendirip mağdura parasının geri ödendiği, ,bahse konu F.K isimli iş yeri ile ilgili olarak 04.03.2015 günü saat:10.00 sıralarında Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüz tarafından belirtilen işyerinde arama, el koyma ve yakalama işlemi gerçekleştirilmiştir.

 

 

               Yapılan operasyon neticesinde; A.A. , M.F.P. , M.S.Ş. ,A.Ç. ve L.A. İsimli 5 şüpheli şahıs yakalanmış, yakalanan şahısların iş yeri adreslerinde yapılan aramalarda ise suç ile alakalı 1 adet flash bellek, 6 adet hard disk, 1 adet video kayıt cihazı ve çok sayıda dijital materyal ele geçirilmiştir. Yakalan Şahıslar haklarında yasal işlemler yapılmak üzere Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne intikal ettirilmiştir.

 

 

            Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü olarak halkımızın huzur ve güvenliği için çalışmalarımız aralıksız devam etmektedir. Bu mücadelemizde vatandaşlarımızdan aldığımız büyük destek motivasyon kaynağımız olmaktadır.

 

 

 

 

Urfa İl Emniyet Kredi Kartı Kopyalamaya Karşı Operasyon
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum