Bir yandan alt yapı ve üst yapı çalışmalarına aralıksız devam eden Eyyübiye Belediyesi bir yandan da sosyal çalışmalarla vatandaşlara ulaşıyor.  Nüfusunun büyük bir bölümü Sosyal Yardımlaşmaya kayıtlı olan Eyyübiye İlçesindeki vatandaşlara bir nebze de olsa yapılan yardımlarla ulaşmaya devam eden Eyyübiye Belediyesi, Beşir Derneği Şanlıurfa İl Temsilciliğiyle ortaklaşa düzenlediği organizasyonla 1000 aileye daha yardım kolilerini teslim etti. 

Eyyübiye Belediyesi ile Beşir Derneği Şanlıurfa İl Temsilciğinin ortaklaşa olarak düzenlemiş olduğu yardım kolileri Eyyübiye ilçe sınırları içersinde kalan vatandaşlara dağıtılıyor.

Eyyübiye Belediyesi Makine İkmal Müdürlüğü bahçesindeki yardım dağıtım törenine Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Beşir Derneği Şanlıurfa İl Temsilcisi Vedat Beyyavaş’ın yanı sıra Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Birim Amirlerinin yanı sıra yardıma muhtaç çok sayıda aile katıldı.

İçerisinde Yağ, Prinç, Şeker, Bezelye, Makarna, Bulgur ve Tuz gibi temel gıda maddelerinin bulunduğu toplamda 22 ton gıda malzemesi, Eyyübiye Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından tespit edilen ve maddi durumu iyi olmayan 1000 aileye dağıtılıyor.  Eyyübiye Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğüne ait araçlarla tek tek tespit edilen ailelere teslim edilecek yardım malzemeleri dağıtım törenine katılan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci bu tarz yardımların edeceği vurgusunu yaptı.  Başkan Ekinci, ‘’Beşir Derneğinin Belediyemiz ile birlikte organize ettiği bin aileye gıda paketi yardımında bulunduk. Bu aileler belediyemiz sosyal işler tarafından belirlendi. Bu bin aileye yardımları teslim ediyoruz. Bu hayırlara vesile olanlardan Allah razı olsun. Bu sosyal yardımlar konusu hakikaten hükümetimizin de çok ciddi şekilde yer aldığı durumlardır. Bu milletin içinden çıkan insanların kazançlarının belli bir kısmını özellikle dar gelirli insanlara ulaştırılması konusunda bu tarz yardım kuruluşları vasıtasıyla iletmeleri de her türlü takdirin üzerindedir. Bu tarz yardım kuruluşlarını başka bir ülkede, başka milletlerde çok zor görürsünüz.  Bu tarz sivil toplum kuruluşlarının gıda noktasında eksikliği olan insanlara yönelik yaptıkları yardımlarla bu yoksulluk belki bir beze de olsa bertaraf edilmektedir. Eyyübiye Belediyemiz olarak, Beşir Derneği ile ortaklaşa yürüttüğümüz çalışmalar devam edecektir. Burada emeği geçen herkese teşekkür ederim.’’ Şeklinde konuştu.

Beşir Derneği Şanlıurfa İl Temsilcisi Vedat Beyyavaş ise  ‘’Özellikle Eyyübiye bölgemizdeki dar gelirli ailelere, Suriye’den gelmiş olan sığınmacı kardeşlerimize yardım etmek amacıyla bin adet koli kumanyası ve 6 ton patates yardımı yaparak Eyyübiye Belediyemiz ile birlikte buradaki fakir ve ihtiyaç sahibi ailelere yardım yapmaya devam ediyoruz. Bundan sonraki çalışmalarımızda da Eyyübiye Belediyesi ile ortaklaşa olarak bu tür yardımlara imza atmaya devam edeceğiz.’’ Dedi.