T0PLUMDA KADININ YERİ

Egemen güçlerindeki toplumlarda nasıl ki cinsiyet ayrımcılığı var ise bizim toplumumuzda da kökü tarihin derinliklerine dayanarak bu eşitsizlik mevcuttur.

1421 kez okundu.
T0PLUMDA KADININ YERİ Advert

Toplumumuzda cinsiyet eşitsizliği her yönüyle bir sorun olması nedeniyle öncelikli çözülmesi gereken sorunlardan biridir. Toplumlardaki sorunlar her yaşadığımız müddetçe ortaya çıkar. Fakat kadın sorunu kökü çok eskilere dayanmakta. Bu nedenle çözülmesi gereken kadın sorunu toplumda en önde yer almalıdır.

 

Toplumumuzda kadın ve erkeklik rolleri aileden başlar ve tüm topluma belirleyici olarak ortada görünür. Cinsiyet ayırımcılığının toplumda ortada kaldırılması topluma bir kuvvet verecektir.Tarihin en eski dönemlerine bakıldığında 21. Yüz yılına kadar toplumlarda kadınların kendilerini tolumda bazı yaşam alanlarına girmediği görüldüğüde ortada. Son yıllarda kadınlar örgütlenerek toplumda yer alması için en belirgin şekliyle ortaya çıkmıştır. Bu belirginlikte Kürt hareketinin başlamasıyla daha belirginleşmiştir.

 

Kadınlara gereken saygınlık gösterilmiş. Askeri, siyasi, ekonomik, kültürel ve yaşamanın her alanında kendini örgütleyerek geliştirmişlerdir.  Kürt mücadelesinin başlamasıyla kadına verilen değer kadının örgütlülüğünü geliştirmiştir. Tarihte ilk olarak kadın ordusu kurulmuş ve demokratik bir yaşam için Irak ve Rojavada inanılmaz başarılar elde edildiği de görülmektedir. Siyasal alanda eşit temsilcilik ve eş başkanlık sistemini kurmuştur.

Sakın yanlış anlaşılmalara kapılmayalım aslında kadın sorunu özünde erkek sorunudur. Kadının olmadığı yerde eşitlik ve demokraside bahis etmekte mümkün değildir.

Sonuç olarak kadın ve erkeğin kolektif ve uyumlu çalışması başarının elde edilmesidir.

TÜM DÜNYA KADINLAR GÜNÜNÜ KUTLUYORUM. DEMOKRATİK YAŞAM MÜCADELLELERİNDE BAŞARILAR DİLİYORUM.

 SELAM VE SAYGILARIMLA  M.ŞÜKRÜ TURGUT  EĞİTİMCİ

 

 

 

T0PLUMDA KADININ YER
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum