MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Kızılcahamam kampında konuştu. Yerel seçimlere ilişkin açıklamalarda bulunan Bahçeli, “Cumhur İttifakı’nın akıbeti, Türkiye’nin kader çizgisi ile kesişmiştir. Zilletle, illetle yolu birleşenler, Türkiye’nin karşısında birleşen şer ve şekavet cephesidir. Onların yolu karanlıktır, köhnedir, kötürümdür, direkt uçuruma çıkmaktadır” dedi.

 'PARTİMİZİN OY ORANI 18,81'DİR'

 Yerel seçimlerde bazı il ve ilçelerde AK PARTİ adaylarını destelediklerini aktaran Bahçeli, “Partimizin doğrudan oy almadığı pek çok seçim çevresi varken oy oranını yüzde 7,4 göstermek haksızlıktır, adaletsizliktir. 31 Mart’ta partilerin oy dağılımı en sağlıklı şekilde il genel meclisi seçimlerinde görülecektir, bu çerçevede partimizin aldığı oy oranı yüzde 18,81’dir” dedi.

 SEÇİMİN TEKRARI ÇÖZÜM OLARAK DÜŞÜNÜLEBİLİR'

 Bahçeli, "MHP milli iradeye saygılıdır. YSK'nın alacağı her türlü karara bağlıdır. Ancak İstanbul'daki usulsüzlükler ve sandık hileleri Türkiye'yi kaosa, kargaşaya, krize sürükleyecek hatalara yönelecekse çare yine demokrasi içinde aranmalıdır. Eğer sonuçlar toplum vicdanında huzur bulmayacak bir anlayış içinde gelişirse İstanbul'da seçimin tekrarı çözüm olarak düşünülebilecektir" dedi.

 'PARTİMİZ BÜYÜK BAŞARIYA İMZA ATTI'

 Bahçeli, "Partimiz büyük bir başarıya imza attı. Kaybedeceğimizi düşleyenler yeniden hayal kırıklığına uğradı. Demokrasi kültürümüzün yozlaştırılmasına suskun kalmamız, delilli, ispatlı sandık yolsuzluklarına göz yummamız kesinlikle düşünülemez" diyerek sözlerine şöyle devam etti: "Zillet ittifakının ana aktörü CHP'nin özellikle 11 büyükşehirde sonuç aldığı görünmektedir. Bu nevi şahsına münhasır Pirus Zaferi'dir. Meclis üyeliklerinin ağrılığı Cumhur İttifakı'ndadır. Davul onların elinde olsa da tokmağın kimde olduğu aşikardır. Üç büyükşehirde ve diğer büyükşehirlerde çok tehlikeli bir oyun oynanmıştır."

 'DEMOKRATİK ZAFİYETTİR'

 "Ankara'da hukuken temize çıkmamış şahıs seçilmiştir. Bize göre ilçe belediyelerindeki iradenin büyükşehir belediyesine yansımamış olmaması kafa karıştırıcı pürüz, demokratik zafiyettir" diyen Bahçeli, tamir ve telafisinin şart olduğunu ve gündem konularından birinin bu olması gerektiğini aktardı. Mahalli idarelerde yönetimsel düzenlemenin elzem olduğunu aktaran Bahçeli. sözlerini şöyle sürdürdü: “Büyükçekmece'yle Maltepe'de mızrak çuvala sığmamaktadır. Hayali seçmen yazımı, sanal binalara seçmen yerleştirmesi, sandık güvenliği hakkında kuşkular, FETÖ iddiaları, ıslak imzalı mühürlü sandık cetvelleriyle sandık sonuç tutanakları ve YSK'ye bildiren tutanaklar arasındaki farklar İstanbul'da seçimi gölgelemiştir. Şaibesiz, şüphesiz tertemiz bir oyla seçimi kazanan kim olursa saygı duyarız. Kompleksimiz yoktur. ‘Bir oy bile yeterlidir’ sözümü istismar edip sandık usulsüzlükleri karşısındaki beyanlarımın ters düştüğünü söyleyenler namerttir."

'MHP MİLLİ İRADEYE SAYGILIDIR'

"Binali Yıldırım'ın lehine kullanılan yaklaşık 16 bin oyun nasıl çalındığını merak etmeyelim mi" diye soran Bahçeli, "YSK organize sandık yolsuzluğunu tespit ederse seçimlerin yenilenmesi en mantıklı yoldur" dedi.

 

Kaynak:MA