İmamoğlu görevi Uysal’dan devraldı: Bu güzel insanlara barışı getiriyoruz

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini Mevlüt Uysal'dan devralan Ekrem İmamoğlu, “Hangi etnik kökenden olursa olsun, hangi ırk, mezhepten olursa olsun hiçbir fark gözetmeyeceğiz. Bu güzel şehre bu güzel insanlara barış, saygı getiriyoruz” dedi.

836 kez okundu.
İmamoğlu görevi Uysal’dan devraldı: Bu güzel insanlara barışı getiriyoruz Advert
CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul İl Seçim Kurulu'ndan mazbatasını almasının ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı binasına gelerek devir teslim törenine katıldı. Burada, Mevlüt Uysal'dan görevi teslim alan İmamoğlu kendisini İBB önünde bekleyen kalabalığa seslendi.
 
İmamoğlu, “Biz bu güzel insanlara barışı, sevgiyi getiriyoruz. Hangi etnik kökenden olursa olsun, hangi ırk, mezhepten olursa olsun hiçbir fark gözetmeyeceğiz. Bu güzel şehre bu güzel insanlara barış, saygı getiriyoruz. Türkü, Kürdü, Lazı, her kesimi selamlıyorum. Bu şehrin Müslümanlarını, Sünnilerini, Alevilerini, Hatırlayanlarını, herkesi selamlıyorum. Haktan, hukuktan, adaletten asla vazgeçmedik. Bu şehrin adalet duygusundan asla vazgeçmedik, geçmeyeceğiz” dedi. 
 
‘AYRILIKLARINIZI BİR KENARA KOYUN’
 
Kimsenin hakkını yemediklerini ifade eden İmamoğlu, “Kimseye de hakkınızı yedirmeyeceğim. Güzel insanlar, değerlerimiz var, inancımız var, ahlâkımız var, vicdanımız var, bunlardan ayrılmayacağız. Size net olarak ifade edeyim, küskünlüklerinizi, kızgınlıklarınızı, ayrılıklarınızı her şeyinizi bir kenara koyun. Artık iyi düşünce, pozitif bakış, bu şehrin insanlarına kucaklayan bir anlayışa hep birlikte sahip olalım. Kimsenin üşümesine fırsat tanımayalım, kimsenin aç kalmasına bu şehirde fırsat tanımayalım. Sokağınızda bugüne kadar sizi kutuplaştıran, sizi ayrıştıran hangi unsurlar varsa ve ayrı düştüyseniz ve selam borcunuzun olduğunu düşündüğünüz bir komşunuz, hemşeriniz varsa lütfen bu kardeşiniz, bu yol arkadaşınız sizden rica ediyor. Bugün buradan ayrıldıktan sonra gidin onun elini sıkın, ona benim kucak dolusu sevgilerimi iletin” dedi. 
 
‘HERKESE HİZMET EDECEĞİM’
 
İstanbul’daki herkese hizmet etmeye geldiklerini ifade eden İmamoğlu, şöyle devam etti: “Biz bunun dışında kendine, kişiye, partilere, gruplara, ona buna hizmeti reddediyoruz. Biz bu ülke insanına ve bu şehrin insanına hizmet etmeye geliyoruz. Bakın bir şey söyleyeyim, efendim ben herkese hizmet edeceğim, CHP'lilere, İYİ Partililere, AK Partililere, MHP'lilere, HDP'lilere, Saadet Partililere hizmet edeceğim. Kardeşim, benim hemşerim, benim vatandaşım bu ülke için herkes teminat olacak. Bu şehir için herkes teminat olacak. Ben hiçbir insanımı, hemşerimi ayırt etmeyeceğim. Çocuklarımın sadece birisi burada. İkisi gelemedi ama çocuklarımın huzurunda söz veriyorum, bu şehrin çocukları benim çocuklarım. Bu şehrin gençleri benim gençlerim. Ben onların Ekrem abisi, arkadaşı olmaya geliyorum. Bu şehrin kadınlarına eşimin huzurunda söz veriyorum. Bu şehir kadın dostu bir şehir olacak. Emeğiyle, yaşamıyla, hayata katılmasıyla kadın dostu bir şehir olacak. Ben tüm hemşerilerime, dostlarıma zihinlerindeki tüm olumsuz düşüncelerinden sıyrılıp, çok çalışacağımız günlerin başladığını hatırlatıyorum.” 
 
'TÖKEZLERSEM ELİMDEN TUTUP KALDIRIR MISINIZ?’
 
“Sizden bir söz istiyorum. Bir gün olabilir, hata yapabilirim, eksiğim olabilir” diyen İmamoğlu, “Tabiri caizse ayağım tökezleyip, yere düşebilirim. Benim elimden tutup, 16 milyon insan olarak ayağa kaldırmaya var mısınız? İşte ben sizin yol arkadaşınız olmaya geldim. Bu süreçte, bu 17 günde özellikle sürecin sağduyulu bir şekilde teminat altında olması için çaba gösteren herkese teşekkür ediyorum. Özellikle o çuvalların başında bekleyen demokrasinin bekçilerine teşekkür ediyorum. Ben bu sürece katkı sunan ve hiçbir şekilde başından ayrılmayan genel başkan yardımcılarıma, grup başkan vekillerime, milletvekillerime teşekkür ediyorum. Bu şehrin bu sürecinde benim özellikle adaylığımdan bugüne iki ittifak partisi olan benim partim, beni yetiştiren bugüne getiren beni bu şekilde sizlerle buluşturan, tanıştıran partime, Cumhuriyet Halk Partisi'ne teşekkür ediyorum” diye konuştu. 
 
Kaynak:MA
İmamoğlu görevi Uysal’dan devraldı: Bu güzel insanlara barışı getiriyoruz
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum