Karakeçili:’ Ampulün Voltajını Düşüreceğiz’’

Dünden Bugüne Şafak gazetesi muhabiri Ömer Dodanlı’ya gündemdeki konularla ilgili özel açıklamalarda bulunan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Şanlıurfa İl Başkanı Ömer Karakeçili CHP’nin 7 Haziran Milletvekilleri genel seçimlerinde Şanlıurfa’da büyük sürpriz yapacağını söyledi.

1548 kez okundu.
Karakeçili:’ Ampulün Voltajını Düşüreceğiz’’ Advert

Şanlıurfa CHP İl Başkanı Ömer Karakeçili Dünden Bugüne Şafak gazetesi muhabiri Ömer Dodanlı ile yaptığı özel röportajda; Şanlıurfa’nın sorunları ve CHP’nin genel seçimler öncesi Şanlıurfa’daki durumu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

CHP’nin genel seçimlerde Şanlıurfa’daki durumu nedir?

CHP Şanlıurfa’da yeniden doğacak, genel seçimlerde Şanlıurfa CHP İl teşkilatı olarak seçimlerde en az 3-4 Milletvekili çıkaracağız. Vatandaş AKP’den umudunu artık kesiyor ve Halkın partisi olan CHP’ye yöneldiğini büyük umutlarla AKP’ye oy veren seçmenler umduğunu bulamadıklarını bu nedenle vatandaşların yeniden Cumhuriyet Halk Partisine yöneldiğini görüyoruz. Çünkü halkın sorununu çözecek tek parti, halkın partisi olan Cumhuriyet Halk Partisidir.

-Ak Parti Şanlıurfa’da oy kaybettiğini iddia ediyorsunuz? Bunu açar mısınız?

Sayın Dodanlı ,sizde biliyorsunuz ki Şanlıurfa Ak Partinin 13 yıllık iktidarında istenilen yatırımı alamadı.Çiftçi perişan oldu.Elektrik kesintileri nedeniyle çiftçi ve esnaf tefeciye yada bankalara borçlandı.Bunun yanında sanayileşme adımları atılmadı vaat edilen yatırımlar yapılmadı. Şanlıurfalılar bu iktidara neden oy versin ki düşünün birileri sizi kandırmaya çalışıyor,bir kere kandırıyor sizden oy alıyor,iki kere kandırıyor oy alıyor.Artık sizi bir daha kandırabilir mi? Kandıramayacak.Bunun için çiftçimiz,esnafımız,sanayicimiz,yaşadığı bu sıkıntıları unutmaz.Onun için 7 haziran genel seçimleri onlar için bir fırsattır.Şanlıurfalılar bu fırsatı iyi değerlendireceklerini düşünüyorum.Halkın partisi olan Cumhuriyet Halk Partisinin adaylarına destek vereceklerine inanıyorum.

Şanlıurfa’da vatandaşların elektrik sorunlarına çözüm bulamayan Ak Parti genel seçimlerde tüm Türkiye’de olduğu gibi Şanlıurfa’da da büyük bir hezimete uğrayacaktır. İnanıyorum ki Şanlıurfalılar 7 Haziran genel seçimlerinde Ampulün voltajlarını düşürüp CHP’ye oy vererek onlara gereken derslerini sandıkta vereceklerdir.

7 Haziran Şanlıurfalılar için bir fırsat olduğunu söylediniz? Neden bir fırsat bunu açarımsınız?

7 Haziran genel seçimleri Şanlıurfalılar için bir fırsattır.Bir milattır.Çünkü Urfalılar AKP iktidarında istediğini alamamıştır.Verilen sözler tutulmamıştır.Şanlıurfalılara dışarıdan ithal aday dayatılmıştır.Şanlıurfa’yı ancak Şanlıurfalı halinden anlar.Onun için 7 Haziran seçimleri Şanlıurfalılar için çok önemlidir.Biz   CHP teşkilatı olarak halkla iç içeyiz ve Halkımızda  bu dikta yönetimine dersini vermek için bu fırsatı iyi değerlendirmelidir, halkımızla iç içe olup oylarımızı artıracak ve Şanlıurfa’da 3-4 Milletvekili çıkarmak için durmadan çalışıp vatandaşlarımıza efendi değil hizmetkâr olmaya olmak için çalışacağız.

 

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek kavgasına ne diyorsunuz?

AKP Hükümetinde Başbakan Yardımcısı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı arasındaki sözlü kavgada yapılan yolsuzluklar yavaş yavaş gün yüzüne çıkıyor. Artık Türkiye’de halkın tek umudunu Cumhuriyet Halk Partisidir.

Ak Partinin Şanlıurfa’daki STK’ların Temayülü hakkında ne diyorsunuz?

Özellikle Şanlıurfa’da STK’lar bu yanlış stratejiye alet ediliyor. Kullanılan oylar Ankara’ya götürülüp adına demokrasi deniliyor, Demokrasi bunun neresinde Allah aşkına. AKP Şanlıurfa’da demokrasi adına demokrasi ile bağdaşmayan yollara başvuruyor. Temayül filan hikâye geçmişte de AKP’ye müracaat etmiş olan Şanlıurfalı Bürokrat olan Ferhat Şelli temayülde birinci olmasına rağmen listeye bile girmemişti. Bunların hepsi hikâye.  AKP Genel Merkezi eleştirileri bertaraf etmek için bu yola başvurmuştur.

-Çözüm süreci hakkında ne düşünüyorsunuz?

Çözüm sürecinin başarıya ulaşmasını parti olarak bizde canı gönülden istiyoruz. Ama AKP hükümeti çözüm süreci konusunda çok ağır hareket ediyor.13 yıldır bunu çözeceklerini söylüyorlar ancak gelinen noktada yapılanlar ortada. Biz diyoruz ki madem çözmek istiyorsunuz neden seçimden seçime çözüm sürecini koz olarak kullanıyorsunuz? Buyrun mecliste çoğunluğa sahip bir hükümetiniz var. Neden çözüm süreci ile ilgili adım atmıyorsunuz? İstediğiniz yasaları gece yarıları meclise getirerek sabaha karşı meclis genel kurulundan geçiriyorsunuz. Eğer samimiyseniz çözüm süreci için hemen gerekli yasaları çıkarın halk barış ve kardeşlik içerisinde yaşasın. Biz bunu sizden daha çok istiyoruz. Ama AKP’de bu samimiyeti göremiyoruz. Gerek hükümet tarafından gerek HDP tarafından yapılan açıklamalara baktığımızda çözüm sürecinin sekteye uğradığını görüyoruz. Temennimiz bu sürecin sağlıklı olarak seçim öncesi bir mutabakata varmasıdır.

Kılıçdaroğlu’nun seçim taahhüdü olan emekliye 2 maaş sözü için kaynağı nasıl değerlendiriyorsunuz?

 Emekliye 2 maaş ikramiyenin kaynağı hazır CHP Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, emekliye her yıl Ramazan ayında ve Kurban Bayramında birer maaş ikramiye sözü vermiş, kaynak sıkıntısı yok hiçbir kaynağa da gerek sadece vergiler ve merkezi bütçe ile bu kaynak sağlanabilir.

İkramiyelerin Başbakan Davutoğlu'nun söylediği gibi bütçeye ilave yük getirmeyip aksine ilave kaynak sağlayacaktır. CHP merkezi bütçeyi akıllı kullanarak bu kaynağı sağlayacaktır. AKP Merkezi bütçeyi israf ederek var olan kaynağı heba ediyor. Biz bütçeye yük getiren kaynağı ve mali külfeti asla taahhüt etmeyiz.

-Son olarak Şanlıurfalı seçmenlere ne diyeceksiniz?

Tüm Şanlıurfalı hemşerilerim 13 yıl boyunca destek verdiğiniz AKP hükümetinin Şanlıurfa ve Şanlıurfalılar için ne yaptıklarına baksınlar. Çiftçi, esnaf, tüccar ve sanayicilerin durumlarına bir baksınlar 7 Haziran’da tekrar ah vah demeden Şanlıurfa’nın 4 yılını iyi değerlendirecek ve onları hakkıyla temsil edecek vekilleri ve partileri iyi düşünerek ellerine vicdanlarına koyarak sandığa gitsinler oylarını kullansınlar. Biz CHP olarak her zaman halkımızın yanındayız bizim pırıl pırıl adaylarımız ve geçmişte şaibeye bulaşmamış adaylarımıza destek vermelerini istiyorum.

 

 

Karakeçili:’ Ampulün Voltajını Düşüreceğiz’’.
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum