ORTADOĞUDA TARİHİ GERÇEKLER VE HATALAR

Ortadoğu’nun tarihine bakıldığı zaman bilindiği gibi Kürtler en köklü medeniyetlerin aynası olmuştur.

1441 kez okundu.
ORTADOĞUDA TARİHİ GERÇEKLER VE HATALAR Advert
Haberin galerisi için tıklayın!

Türkler orta Asya’dan kuraklık nedeniyle göçebe olarak Ortadoğu’ya yerleşmişlerdir.

 

Haber Merkezi (Gaphaberleri.com)(Ruha News)-Ortadoğu da yaşayan halklar bu kuraklık mağduriyetinde gelen insanlara en iyi şekilde insani duygularla gereken misafirperverlik göstermişlerdir. Fakat göçebe gelen bu halk yurt edine bilmeleri için boş durmadan burada bulunan tüm değerleri talan etmeye çalışarak varlıklarını kabul ettirmeye çalışmışlardır. En çokta insani değerlere sahip çıkan Kürt halkına büyük zararlar vererek bugüne kadar sürdürmüşlerdir.

 

Birinci dünya savaşında bölgede batılılar Osmanlı egemenliğini bir taraftan dağıtmaya çalışırken diğer tarafta Müslüman bir Arap topluluğunu oluşturmaya çalıştılar.

 

Bölgede yaşayan Kürt halkını görmemezlikten gelerek beş bin yıldan beri bu topraklar üzerinde yaşayan Kürtlerin topraklarını faz, türk ve Araplar arasında pay ettiler. Bu önemli Ortadoğu’nun verimli topraklarını işgal ettiler ve Egemenliği altında sömürge devletler oluşturuldu.

 

Tarihin geçmişlerine bu Kürt halkı üzerinde baskılar oluşturarak inkâr ve imha politikalarını sürdürerek yok edilmeye çalışılmıştır. Bu sorun bugünümüze kadar devam ettiği görülmektedir.

 

Ortadoğu’nun bugünkü sorunları tarihin geçmişine bağlamak gerekir. Ortadoğu da savaşların yüzyıllarca devam etmenin ve bugünümüze gelişinin nedeni bu bölgede halkların kardeşliğini egemen güçler tarafından engellenmesine bağlamak gerekir.

 

Irak, Suriye ve ülkemizdeki savaşların ve olumsuzlukların nedeni tarihin geçmişine bağlı olduğu bilinmesi gerekir.

 

Ortadoğu’daki devletler ve ülkemizde bu savaşın durdurulması ve bölgenin huzur içerisinde yaşaması için tarihin geçmişinden ders alarak halkların kardeşliği temelinde oluşmuş ve oluşacak demokratik anlayışlarına destek olmak gerekir. Tüm duyarlı halkların birlik ve beraberlik içerisinde olmasını temenni ederim.

Gaphaberleri.com Ruha News.com Yazarı Eğitimci Şükrü Turgut

 

HABER MERKEZİ ( RUHA NEWS.COM)( GAPHABERLERİ.COM)SÜLEYMAN TURAN

TÜRKLERİN ORTADOĞUDA TARİHİ GERÇEKLER VE HATALAR URFA
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Kremlin Sözcüsü Peskov: Biz müzakereleri hiçbir zaman reddetmedik
Kremlin Sözcüsü Peskov: Biz müzakereleri hiçbir zaman reddetmedik
Dervşioğlu, Saniye Ateş ve Selma Ateş ile görüştü
Dervşioğlu, Saniye Ateş ve Selma Ateş ile görüştü