Dırbesiye Oğullarının yolundan ilerledi savaşçı oldu

DIRBÊSIYÊ – 2 oğlu ve bir kızı ile birlikte YPG/YPJ saflarında yerini alan Mehîrban Hesen Yûsif, 2 oğlunun YPG saflarına katılması ardından kendisi de YPJ saflarında karıldı. 3 direnişçi evlat yertiştiren Mehîrban Hesen Yûsif YPJ saflarına katıldıktan birkaç ay sonra kızı da YPJ saflarında yerini almaya karar verir ve katılır.

3254 kez okundu.
Dırbesiye Oğullarının yolundan ilerledi savaşçı oldu Advert
Haberin galerisi için tıklayın!

Terör karşı mehriban ana YBJ saflarında

YPJ’li Mehrîban Hesen (38) ana 4 erkek ve 5 kızı evlada sahip. Dirbêsiyêli yurtsever bir ailede büyüyen Mehrîban Hesen’in bir kız kardeşi de 90’lı yıllarda Kürdistan özgürlük saflarında yerini alarak dağın doruklarında özgürlüğü solumakta.DIR-DAYIKA-SERVANEN-YPG-8

 

Mehrîban ana 16 yaşında akrabası Cemîl Omer ile Dirbêsiyê  evlenmiş. Evliliği onun siyasi yaşamını köreltmesine izin vermemiş ve her türlü demokratik eylemlere katılarak çalışmalarının sürdürmüştür. Bu sebepten Baas rejiminin çoğu kez bakılarına maruz kalmış ve çoğu kez gözaltına alınmıştır.

 

Rejimin baskıları ve gözaltıyla tehditleri yine ekonomik nedenlerden kaynaklı Merîban anan Suriye’nin başkenti Şam’a göç etmek zorunda kalmıştır. O sıralar 6 çocuk annesidir.

 

Merîban anan ailesi işle birlikte Şam’da bir bahçede 2011 yılına kadar çalışırlar. Oradan Humus kentine geçerler. Rojava devriminin başlaması ile birlikte büyük oğlu ile birlikte özgürlüğün inşa edildiği mekanlara geri sönerler.

 

Büyük oğlu Şêrwan Omer Dirbêsiyê geldiğinde 12 Ocak 2012’de YPG saflarına katılmaya karar verir ve adını Duran olarak değiştirir.DIR-DAYIKA-SERVANEN-YPG-9

 

Uzun bir süre geçmeden 2’inci oğlu da Rojava Orhan Omer de Rojava devriminde yerini almak üzere gelir ve 4 Haziran 2012’de YPG saflarındaki yerini alır ve Hozan adını kullanmaya başlar.

 

Duran ve Hozan’ın YPG saflarına katılmasıyla tüm aile ferleri Rojava’ya geri dönmeye karar verir ve Dirbêsiyê’ye geri sönerler.

 

Mehrîban ana Dirbêsiyê’ye dönmesiyle birlikte evini hazırlar. İki oğlunun Serêkaniyê direnişinde yer alamaya karar vererek 1 Mayıs’ta 2013’te YPJ saflarına katılır ve direniş cephelerinde Fidan Dilbirîn olarak oğulları ile birlikte DAIŞ çetelerine karşı direnişteki yerini alır.

DIR-DAYIKA-SERVANEN-YPG-5

 

Mehrîban (Fîdan Dilbirîn) ana iki oğlu ile birlikte  Serêkaniyê direniş meydanlarında birçok çatışmada yer alır. İki oğlu ile birlikte direniş cephelerinde yer alma duygusunu kendisine sorduğumuz Mehrîban ana, “Anne ve çocuk ilişki biçiminden çok arkadaşlık ilişkisi bizde esastı ve hep birbirimize heval diye hitap ederdik. Arkadaşlarımız çocuklarım olduğunu bilmezdiler. Yine birçok eyleme birlikte katıldık” dedi.

 

8 Mart 2014’te Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde Merîban ananın kızı Zozan da YPJ saflarına katılır ve Şîlan Dirbêsiyê olarak adını değiştirir.

 

Eylül 2014’te Mehrîban ananın 2’inci oğlu DAIŞ çetelerinin YPG savaşçılarının Dehma bölgesindeki kontrol merkezini hedef alan bombalı saldırısında hayatını kaybeder. YPG’li Hozan’ın şehadeti ardından kbüyük kardeşi Duran, Hozan’ın ismini alır.

 

YPJ’li Mehrîban ana, tüm analara seslenerek, oğullarının Rojava devrim saflarında yerini almalarına destek vermelerini istedi.

 

Mehrîban ananın eşi  Cemîl Omer eklem hastalığından kaynaklı rahat hareket edemiyor. Omer, “Şayet rahatsızlığım olmamış olsaydı bende eşim ve çocuklarımlar birlikte YPG saflarında yerimi alırdım” diye kaydetti.

 

Cemîl Omer kız kardeşi, Mehrîban ana için, “O diğer 6 çocuğu için ülke topraklarını koruyor ve çocuklara iyi bir gelecek sunabilmek için asıl görevin bugün işgal tehdidi altında olan ülkesinin korumakla bölgedeki tüm çocuklara analık görevlerini en iyi şekilde yapıyor” diyor.

 

YPJ’li Merîban ana ve kısı Şîlan Dirbêsiyê şimdide Serêkaniyê  direniş cephelerinde yer almakta ve oğlu Hozanda bir başka Serêkaniye’nin bir başka cephesinde yerini almakta.anha

DIR-DAYIKA-SERVANEN-YPG-3 DIR-DAYIKA-SERVANEN-YPG-4

DIR-DAYIKA-SERVANEN-YPG-1DIR-DAYIKA-SERVANEN-YPG-5

DIR-DAYIKA-SERVANEN-YPG-9DIR-DAYIKA-SERVANEN-YPG-8

 

 

Oğullarının yolundan ilerledi savaşçı oldu urfa
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum