Şırnak Cizre'de gözaltında kaybedilen Acar'ın akıbeti soruldu

Cizre'de Dayikên Şemiyê eyleminin 329'ncu haftasında, 1992 yılında askerler tarafından gözaltına alındıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamayan Nezir Acar'ın akıbeti soruldu.

2022 kez okundu.
Şırnak Cizre'de gözaltında kaybedilen Acar'ın akıbeti soruldu Advert

Şırnak'ın Cizre ilçesinde 90'lı yıllarda faili meçhul cinayetler ile kaybedilen ve katledilen yakınlarının akıbetinin sorulması amacıyla 329'uncu kez bir araya gelen Dayikên Şemiyê (Cumartesi Anneleri)  "Kayıplar bulunsun failler yargılanmasın" dedi.

Sanat Sokağı'nda düzenlenen oturma eyleminde faili meçhul cinayetlere kurban giden ve kaybedilenlerin fotoğraflarının bulunduğu "kayıplar albümü" açıldı. Kayıp yakınlarının fotoğraflarını taşıyan annelere Cizre Belediye Eş Başkanı Leyla İmret, MEYA-DER, HDP, DBP, İHD yöneticileri, Barış Anneleri Meclisi üyeleri ile çok sayıda yurttaş da destek verdi.

 

Her hafta bir kaybın hikâyesinin anlatıldığı eylemde bu hafta 1992 yılında Mardin'in Dargeçit (Kerboran) ilçesinde askerler tarafından yapılan baskında gözaltına alınan ve bir daha kendisinden haber alınamayan Nezir Acar'ın hikâyesini kardeşi Salih Acar tarafından anlatıldı. Acar, 1992 yılında ağabeyinin 2 arkadaşı ile birlikte köye baskın düzenleyen askerlerce gözaltına alındığını belirterek, gün ortasında askerlerin öncülüğünde bu gözaltının JİTEM tarafından yapıldığını ifade etti. Ağabeyinin misafir olarak gittiği bir evde gözaltına alındığını dile getiren Acar, "Ancak ağabeyimden bir daha haber alamadık. Kemiklerini dahi bulamadık. Yıllar geçmesine rağmen halen bir izine rastlamadık. Artık bu ülkede insanların yaşamlarını yitirmesini istemiyoruz. Katiller adalete hesap verinceye kadar adalet arayışımızı sürdüreceğiz" dedi.

 

Ardından söz alan İHD Şırnak Şube Üyesi Abdulkerim Pusat ise kayıpların ve toplu mezarlardan çıkarılan kemiklerin tespit edilmesi için DNA bankasının oluşturması gerektiğini söyledi.

 

 

Konuşmaların ardından 5 dakikalık oturma eylemi yapıldı. DİHA

Şırnak Cizre gözaltında kaybedilen Acar akıbeti soruldu
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Enflasyonda yol ayrımı
Enflasyonda yol ayrımı
İsrail savaş uçakları, Lübnan'ın güneyinde Hizbullah'a ait hedeflere saldırı düzenledi
İsrail savaş uçakları, Lübnan'ın güneyinde Hizbullah'a ait hedeflere saldırı düzenledi