Yüksekdağ: Ölümlerden AKP sorumludur

HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ, “Gerek askerlerden, gerek halktan gerekse de gerilladan kimden olursa olsun yaşanabilecek bütün ölümlerin kayıp ve sorumlusu AKP hükümetidir” dedi.

2054 kez okundu.
Yüksekdağ: Ölümlerden AKP sorumludur Advert

Van’da partisinin düzenlediği aday tanıtım mitingine katılan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, mitingin ardından Ağrı’da PKK ile Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) arasında yaşanan çatışmaya dair konuştu.

 

Yaşanan çatışmanın sorumlusu olarak AK Parti hükümeti ve Ağrı Valiliği’ni gördüklerini belirten Yüksekdağ, şunları söyledi:

 

” ‘Askeri vesayeti kaldırdım’ diyen bir iktidar, halkların yükselişini hazmedemeyip, halkın üzerine askeri salıyorsa bundan utanmalıdır. Bu halka söyledikleri her şeyin özeleştirisini versinler. Bugüne kadar ‘Askeri vesayeti kaldırdım. Askere siyaset yapmasına izin vermedim’ diyen bir hükümet, halkın ağaç dikme gibi bir eyleminin üzerine askeri salıyorsa utansın ve kendisine oy veren halktan özür dilesin.

 

“AKP, bir asker partisi olarak, bir savaş partisi olarak orduyu halkımızın üzerine saldırdı. Kimse bu gerçeği Türkiye halkların görmediğini sanmasın. Biz 2015 genel seçimlerin sonuna kadar barış ikliminin hakim olması için, özgür ve barışçıl zeminde özgür propaganda kanallarının bütün partilerin eşit şekilde kullanabileceği bir seçim atmosferin oluşturulması için üzerimize düşeni yerine getirdik. Bundan sonra da yerine getireceğiz.

 

“Zorla seçim olmaz. Kendileri baskıyla, zorla, askeri operasyonlar ve saldırılarla bu sandıklardan çıkaracaklarını sanıyorsa çok büyük bir gaflet içerisindeler. Eğer bundan sonraki süreçte askeri operasyonlar ve halkımıza bu yönlü askeri saldırılar sürerse yaşanacak bütün kayıplardan AKP sorumludur. Gerek askerlerden, gerek halktan gerekse de gerilladan kimden olursa olsun yaşanabilecek bütün ölümlerin kayıp ve sorumlusu AKP hükümetidir.”

 

 

“Halkımız demokratik iradesine, barış iradesine ve çizgisine en güçlü şekilde sahip çıkmaya çağırıyoruz. Böyle komplolarla ve böyle tuzaklarla bizim önümüzü kesemezler.”

Yüksekdağ Ölümlerden AKP sorumludur
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum