KOBANÉ’YE NASIL SAHİPLENDİĞİMİZ GİBİ ŞENGAL’I DE SAHİPLENİRİZ

IŞİD’in önce Rojava ve Kobani’ye ardından Şengal’e yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla DBP Urfa İl Örgütü tarafından basın açıklaması düzenlendi. Açıklamayı DBP İl Başkanı Celalettin Ekmen, “Kobané’yi sahiplendiğimiz gibi Şengal’i de sahipleniriz” dedi.

1443 kez okundu.
KOBANÉ’YE NASIL SAHİPLENDİĞİMİZ GİBİ ŞENGAL’I DE SAHİPLENİRİZ Advert
Haberin videosu için tıklayın!

Topçu Meydanı’nda düzenlenen basın açıklaması Urfa il ve merkez ilçe teşkilatlarının katıldığı açıklamada konuşan Ekmen, öncelikle cumhurbaşkanlığı seçimleri için düzenlenecek olan halk şölenlerinin ve konserlerin Şengal için iptal edildiğini söyledi. Celalettin Ekmen daha sonra konuşmasını şöyle sürdürdü; “Uluslar arası güçlr önce Rojava’da yaşananlara şimdi de Şengal’de yaşananlara karşı sessizliğini koruyor. Ancak biz Kürtler Rojava ve Şengal’de lehimize sonuç aldığımız zaman ve onların bölgedeki oyununu bozunca onlar da sessizliğini bozmak zorunda kalacaklar. Bölgede yaşananlara sessiz kalmayacağız. Şengal’de bulunan halkımızın çember içerisine daraltılıp katledilmesine müsaade etmeyeceğiz.”

Şengal ve Rojava’da yaşanan katliamlar için gerekirse Japonların işgali sonucu Çinlilerin yaptığı uzun yürüyüş gibi yürüyeceklerini belirten Ekmen, “o çemberi kırmak için gerekirse buradan yürüyerek Nusaybin’e kadar katlana katlan kitlelere birlikte bu yürüyüşümüzü devam ettireceğiz. Hiçbir güç bu vahşeti seyretmemizi bekleyemez. Aynı ölçüde Kobane yi sahiplendiğimiz gibi Şengal’i de sahipleniriz” ifadelerini kullandı.

Açıklamanın ardından bir süre alkışlarla durumu protesto eden yurttaşlar daha sonra sessiz bir şekilde dağıldı.

GapHaberleri.com / süleyman turan

 

KOBANÉ’YE NASIL SAHİPLENDİĞİMİZ GİBİ ŞENGAL’I DE SAHİPLENİRİZ
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum