Rojavalı 5 gence sınırda işkence

Cizîrê Kantonu'nun Serikaniyê kentinden Kuzey Kürdistan tarafına geçmek isteyen Arap asıllı 5 genç, sınırda yakalandıkları Türk askerlerinin işkencesine maruz kaldı. Vücutları işkence izleri içinde kalan gençler, askerlerin kalaslar ve zincirlerle kendilerine saldırdıklarını, cep telefonlarına el koyduklarını, üzerlerindeki para, kimlik kartı ve diğer tüm eşyalarını ise yaktıklarını söyledi.

5557 kez okundu.
Rojavalı 5 gence sınırda işkence Advert
Haberin galerisi için tıklayın!

Son dört hafta içerisinde 4 kişinin katledildiği Rojava sınırında Türk askerlerinin Rojavalılara dönük eziyeti durmak bilmiyor. Hawar Haber Ajansı'nın (ANHA) geçtiği habere göre, ekonomik nedenlerle Cizîre Kantonu'nun Serikaniyê kentinden Kuzey Kürdistan'a geçmeye çalışan 5 genç, dün gece sınırda yakalandıkları Türk askerlerinin işkencesine maruz kaldı. 

Serêkaniyê'nin Til Xelef kasabasından oldukları belirtilen Elî İbrahîm Husên (17), Umer Xidir (30), Hemadî Ebdulrezaq (19), Îsa Ebduletîf (17) ile Ehmed Casim (16) adlı Arap gençler, yakalandıkları askerlerce kalas ve zincirlerle feci şekilde dövüldü.

 

Maruz kaldıkları işkence dolayısıyla gençlerin vücutlarında derin yara izleri oluştu. 

 

İşkenceye maruz kalan gençler, kendilerine işkence uygulayan askerlerin cep telefonlarına el koyduğu gibi üzerlerindeki para, kimlik kartı ve diğer tüm eşyalarını yaktıklarını belirtti. 

Türk askerlleri ve hükümetinin Rojava halkına yönelik düşmanca tutumu sonucunda bugüne kadar onlarca Rojavalı yurttaş sınrıda ve bazıları kendi topraklarında çiftçilik yaparken, hayvan otlatırken katledildi.

 

Haberde, son bir kaç gün içinde Afrîn bölgesinde sınırı geçmeye çalışan 32 gencinin askerlerce gözaltına alındığı ve kendilerinden haber alınamadığı da kaydedildi.Kaynak:DİHA

Sınır iskence kobane kürt siyaset haberler
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum