New York Soykırım protestosunda Kürtçe pankart

New York Amerika’daki Ermeniler, soykırımının 100. yıldönümü nedeniyle New York’taki Times Square’de dün (Pazar) bir anma etkinliği düzenledi. HDP New York Koordinasyonu da mitinge Kürtçe, Türkçe, İngilizce ve Ermenice pankartlarla katıldı.

1547 kez okundu.
New York Soykırım protestosunda Kürtçe pankart Advert

Mitinge katılan Halkların Demokratik Partisi (HDP) New York grubu,Türkçe “Yüzyıllık İnkâra Karşı Soykırımı Tanı”, Kürtçe “Li Hemberî Sed Salên Înkarê Jenoside Nas Bike” pankartlarıyla Türkiye’nin tarihiyle yüzleşmesine dönük sloganlar attı.

 

Binlerce Ermeni ve Amerikalı’nın katıldığı anma etkinliğinde konuşan Ermeni toplumunu lideri, ABD Başkanı Barack Obama’nın Türkiye’den çekindiği için “soykırım” ifadesini kullanmadığını belirterek, tepki gösterdi.

 

Mitinge HDP Washington DC Temsilciliği’nin yanısıra, Amerikan Kürt Derneği (Amerikan-Kurdish Association) ve Gezi Platform NYC olarak örgütlenen Türkiyeli gruplar da katıldı.

 

Obama, 24 Nisan’daki yıldönümü anmaları için yaptığı açıklamada “soykırım” ifadesi kullanmazken, ilk kez “soykırım” ifadesini kullanan Papa’ya destek çıkmıştı.

 

Obama, 2008 adaylık kampanyasında soykırımı tanıma sözü vermiş, ancak sonrasında Ermenice’de “Büyük felaket” anlamına gelen “Meds Yeghern” ifadesini kullanmıştı.

 

Öte yandan, Amerika’daki Türk toplumu da Washington DC ve New York’ta soykırım tezlerine karşı mitingler düzenledi.rüdaw

 

 

dünya NewYork Soykırım protestosunda Kürtçe pankart
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Hindistan Başbakanı Modi Ukrayna savaşı sonrası ilk Rusya ziyaretinde Putin ile görüşecek
Hindistan Başbakanı Modi Ukrayna savaşı sonrası ilk Rusya ziyaretinde Putin ile görüşecek
İYİ Parti Ankara Milletvekili Zorlu, Urumçi Katliamı'nda hayatını kaybedenleri andı
İYİ Parti Ankara Milletvekili Zorlu, Urumçi Katliamı'nda hayatını kaybedenleri andı