1. Her yemekten önce mümkünse, 1 ya da 2 yemek kaşığı elma sirkesi içilmelidir. Fermente elma sirkesi mide yanmasını giderip, azalan mide enzimini yerine koymaktadır. Aynı zamanda doğal bir dezenfektan olduğu için besinlerle alınan bakterileri de yok etmektedir.
2. Haşlanmış ya da fermente edilmiş kırmızı pancar, mide asidi olan betain Hcl için en iyi kaynaktır. Kırmızı pancar, safra asitlerini de uyaracağından kabızlığa çok iyi gelmektedir. Hatta haşlanmış pancarı elma sirkesiyle birlikte tüketmek de fermente edemeyenler için çok kısa ve net çözümdür.
3. Yemeğe 15 dakika kala su tüketimi sonlandırılmalıdır. Yemek boyunca ve yemekten 1 saat sonrasına kadar su içilmemelidir. Düşük mide asidi hazmı zorlarken onun, su ya da diğer sıvılar tarafından seyreltilmesi, hazmı daha da zorlaştırmaktadır.
4. Lokmalar mutlaka iyice çiğnenmeli, her lokma için bu sayı 8-9 kez olmalıdır. İyice çiğnenen besinlerin sindirimi kolay olmakta ve beyin, tokluk hissini daha çabuk kavramaktadır.
5. Akşam öğününde çiğ salata tüketilmemelidir. Çiğ sebze ve meyvelerin hazmı zor olmaktadır. Bu sebeple daha çabuk sindirilebilen buharda pişirilmiş sebze, zeytinyağlı sebze, avokado ya da fermente sebzeler tercih edilmelidir.
6. Ev yapımı fermente gıdalar sindirime yardımcı olan, bağırsak florasını güçlendiren ve bağışıklık sistemini kuvvetlendiren önemli probiyotik besinlerdendir. Evde fermente edilmiş lahana turşusu suyu aynı sirke kullanımındaki gibi yemekten önce 1 ya da 2 yemek kaşığı içilebilir.
7. Beslenme düzeninde hamur işi ve mayalı karbonhidrat grubu azaltılmalı, protein içeren besinler daha çok tüketilmelidir.
Mide sağlığınız için bu çayları deneyin
Bazı bitkilerin, kaynayıp dinlenmiş sıcak suda 15 dakika demlenerek günde bir kez tüketilmesi de mideyi rahatlatmaktadır.
Sindirime Yardımcı Çay
20 gr. Papatya
20 gr. Meyan Kökü
10 gr. Rezene
Hazımsızlık ve Mide Rahatlatıcı Çay
20 gr. Papatya
20 gr. Meyan Kökü
10 gr. Nane Yaprağı
Sindirim Sistemi Rahatlatan Detoks Çayı
10 gr. Kişniş Tohumu
10 gr. Rezene
10 gr. Kimyon Tohumu