Kobane YPG: Kobanê ve Til Hemis'te 13 çete öldürüldü

YPG Basın Merkezi yazılı bir açıklama yayınlayarak Kobanê’nin güneyinde 6 çete üyesinin öldürüldüğünü, Til Hemis’in güneyinde ise YPG-YPJ güçlerinin saldırı hazırlığı içerisinde bulunan çetelere etkili bir şekilde müdahale ettiğini belirtti. Açıklamada ayrıca Til Temir’in batı sınır hattında arama tarama faaliyetleri sonucu çetelere ait 18 cenaze ile çok sayıda cephanenin ele geçirildiği kaydedildi.

1670 kez okundu.
Kobane YPG: Kobanê ve Til Hemis'te 13 çete öldürüldü Advert

YPG Basın Merkezi yazılı bir açıklama yaparak, DAİŞ çetelerinin işgal girişimine karşı yürütülen Kobanê direnişinin 230'uncu gününde devam ettiğini belirtti.

 

YPG, “Güçlerimiz dün Kobanê’nin güneyinde bulunan Mirabba tepesinde konumlanan çete gruplarına yönelik bir saldırı düzenlemiştir. Bu saldırı sonucunda tespit edilebilen 2 çete üyesi öldürülmüştür.

 

Aynı cephede bulunan Elganê ve Ernê köylerinde DAİŞ çeteleri bir saldırı düzenlemiştir. Güçlerimizin sert karşılık verdiği saldırı ardından alanda şiddetli çatışmalar yaşanmıştır. Yaşanan bu çatışmalarda tespit edilebilen 4 çete üyesi öldürülmüş, 6 çete üyesi de yaralanmıştır.” dedi.

 

DAİŞ çetelerinin dün gece Til Hemis’in güneyinde bulunan Xîzêla köyü çevresinde bir saldırı düzenlemek istediğini belirten YPG, “Güçlerimiz saldırı hazırlığındaki grupları fark ederek anında müdahale etmiştir. Güçlerimizin müdahalesi ardından alanda başlayan çatışmalar gece geç saatlere kadar aralıksız bir biçimde devam etmiştir. Bu alanda yaşanan çatışmalarda tespit edilebilen 7 çete üyesi öldürülmüştür.” dedi.

 

YPG açıklamasında ayrıca Cizire Kantonu’nun batı sınır hattında, Til Temir ve çevresinde DAİŞ çeteleri tarafından 30 Nisan günü düzenlenen saldırıların püskürtülmesi ardından alanda arama-tarama faaliyeti yürütüldüğünü belirterek “Bu faaliyetler sonucunda güçlerimiz 18 çete cenazesiyle birlikte çetelere ait 24 adet Kalaşnikof silahı ve 30 adet şarjörü, 4 adet B7 roketatar, 1 adet BKC ve bu silahlara ait çok sayıda cephane ele geçirmiştir.” dedi.rojnewa

 

 

siyaset Kobane YPG Kobanê Til Hemis 13 çete öldürüldü
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum