PKK Lideri Öcalan: HDP’nin oy oranı...

HDP İmralı Heyeti Sözcüsü Sırrı Süreyya Önder, PKK lideri Abdullah Öcalan'ın 7 Haziran seçimlerinde HDP'nin oy oranına ilişkin olarak, "Yüzde 12'nin çok üzerindesiniz, baraj sorununuz olmamalı” dediğini söyledi.

3643 kez okundu.
PKK Lideri Öcalan: HDP’nin oy oranı... Advert

Cumhuriyet gazetesinden Selin Ongun'un sorularını yanıtlayan Halkların Demokratik Partisi (HDP) İmralı Heyeti Sözcüsü Sırrı Süreyya Önder, 7 Haziran’daki Genel Seçimler ile gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

 

“HDP'nin baraj altında kalması halinde Öcalan'ın B planı nedir? sorusuna Önder, “Tüm görüşmelerimizde bütün seçim tahminlerini tutturan birisi. Bu seçim için ‘Yüzde 12'nin çok üzerindesiniz, baraj sorununuz olmamalı’ değerlendirmesini yaptı. Onun kafasında barajın altında kalma gibi bir senaryo yok” ifadelerini kullandı.

 

HDP'nin baraj altında kalması halinde bölgede temsili "Kürt meclisleri oluşturması” kuracağına ilişkin haberler üzerine Önder, “Bunlar, HDP'ye dönük ilginin kesilmesine yönelik bir saldırı kampanyası. ‘Ayrılıkçılık’ hatırlatması yaparak, ilk kez HDP'ye oy verecek seçmeni caydırma girişimidir” dedi.

 

HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'ın "Diyanet'i kaldıracağız" açıklamasının bölgede oy kaybına neden olabileceği yorumlarına da değinen Önder, "Farz edelim ki oy kaybettik bu yüzden. Yine de katlanırız buna. Yaklaşımımız ilkeseldir. İlkesel olan da bir hesap uğruna değiştirilemez" şeklinde konuştu.

 

Önder, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Batman ve Diyarbakır ziyaretlerinde DBP'li belediye başkanlarının programa katılmamasına yönelik şöyle konuştu:

 

“Sabah akşam Kürtler’e, Kürt meselesine ve partilerimize, üç vurup tek sayan bir Cumhurbaşkanı'na niye gitsinler ki? Sayın Erdoğan son konuşmalarında bir halkı ve onun değerlerini çok rencide etti, gidilmemesi normaldir. Ağrı-Diyadin, Mazıdağı, Roboski ve birçok yerde devletin aldığı seçim tutumu halkta büyük bir öfkeye yol açtı. Bu öfkesinin tek muhatabı da bizleriz.”

 

siyaset aday haber erdoğan başbakan urfa PKK Lideri Öcalan HDP oy oranı
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Enflasyonda yol ayrımı
Enflasyonda yol ayrımı
İsrail savaş uçakları, Lübnan'ın güneyinde Hizbullah'a ait hedeflere saldırı düzenledi
İsrail savaş uçakları, Lübnan'ın güneyinde Hizbullah'a ait hedeflere saldırı düzenledi