URFA’DA BAZI STK’LAR AKP TEMSİLCİSİ GİBİ DAVRANİYOR 

Şanlıurfa’da Bazı STK’lar Ak Partisi Temsilcisi Gibi Davranıyor

 Haber Merkezi Şanlıurfa Gaphaberleri.com-Şanlıurfa’da Bazı STK Kendi Öylelerini Hiçe Sayıyor Ve Hata Ak Parti’de kim Milletvekili Olacak Ve Kim Bakan Olacak Diye oylamaya katılıyor.

Sivil Toplum Kuruluş(STK ’lığın Hiçe Sayıyor.

Türkiye’de olduğu gibi Şanlıurfa’da da 7 Haziran Genel seçimleri öncesi aday belirleme çalışmalarına destek olması hasebiyle STK’ler Gidilmedi STK’lar Çağırıldı.

 

Ancak demokrasinin temel kurumlardan olan sivil toplum kuruluşları tatbiki çok önemlidir. Fakat bu STK’lar siyasete alet olmuşlardır.

Bazı STK’lar Tarafsızlıklarını kaybetmişlerdir.

Ancak örf ve adetlerimize göre Büyük adamların görüşü alınırken onlar çağrılmazlar fakat onların yanına gidilerek onların fikirlerinden yararlanılır.

STK’lar da aynen bu büyük insanlar gibi kurumsallaşmış birer sivil toplum kuruluşu oldukları için tabiki fikirleri o şehrin yönetimi için önemlidir.

STK’LAR ÇAĞRILMAZ STK’LARA GİDİLİR

AKP bu konuda STK’ları kendi emelleri doğrultusunda kullanmıştır. STK’ları kendi yan kuruluşu gibi görerek onları siyasete malzeme yapmıştır.

Bunun bilincinde olan STK’lar buna alet olmayarak tarafsızlıklarını korumuştur. Onları tenzih ediyorum ve alkışlıyorum. Tüm bunlara rağmen STK’lar ise acaba bir çıkar peşine mi takılmışlar gibime geliyor.

Eğer böyle değilse bunu birilerinin izah etmesi gerekir.

Yapılan bu temayül yoklaması da gösterdik oylar Urfa’da kullanılmasına rağmen neden Ankara’da tasnif ediliyor.

Demokrasinin neresinde bu vardır. Demokrasi acaba bizim bilmediğimiz AKP’nin Türkiye’ye getirdiği yeni Demokrasi mi acaba?

Şanlıurfa Barosu

Ak Partinin STK’lar için temayül yoklamasına Şanlıurfa Barosu katılmayacağını açıkladı.

Baro Başkanı Av. Hikmet Delebe uygulamayı doğru bulmadıklarını söyledi.

AK Parti'nin STK'lar böyle bir şekilde görüş istemesini uygun bulmadıklarını kaydetti

Bazı STK’lar Tarafsızlıklarını kaybetmişlerdir.

 Fakat bir partinin STK'ları ayağına çağırması ve orada temayül yoklaması yapması siyasi etik açısında da doğru değil ve bu nezaket kuralları açısında da doğru değildir.

Öte yandan temayül yoklamasına katılmanın STK’ları tarafsızlığına gölge düşüreceğini ve Eğer bir STK sadece bir siyasi parti için gidip oy kullanırsa bu objektifliğine de gölge düşürür" ve STK ‘lığını yitirir

 

HABER MERKEZİ.SÜLEYMAN TURAN