Önen’den 23 Nisan mesajı

ÇHC Pekin Büyükelçimiz A.Emin Önen’den 23 Nisan mesajı;“Gelecek kuşaklara daha iyi bir Türkiye, yaşanabilir Dünya bırakmaya çalışıyoruz”

807 kez okundu.
Önen’den 23 Nisan mesajı Advert

Türkiye’nin Çin Halk Cumhuriyeti (ÇHC) Pekin Büyükelçimiz Abdülkadir Emin Önen, koronavirüs illeti nedeniyle canlı olmasa da sanal olarak kutlanacak olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayınladı. Önen mesajında, yapılan her şeyin vatan için, geleceğimiz olan çocuklarımız için ve onlara daha huzurlu ve güvenli gelecek bırakmak için olduğunu, bayramını bütün dünya çocukları ile paylaşan ilk ve tek ülke olduğumuzu ve gelecek kuşaklara daha iyi bir Türkiye ve yaşanabilir bir Dünya bırakmaya çalıştıklarını söyledi.

Çalışmalarımızın hayırla sonuçlanması için çaba sarf etmekteyiz

 Dünya'da bayramı bütün dünya çocukları ile paylaşan ilk ve tek ülkenin Türkiye olduğunu hatırlatan Türkiye’nin Çin Halk Cumhuriyeti (ÇHC) Pekin Büyükelçimiz Abdülkadir Emin Önen, “Türkiye Büyük Millet Meclisinin açıldığı ve Türk halkının var olma veya yok olma savaşları içinde egemenliğini ilân ettiği tarih olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olan bu günü, her milletçe büyük bir coşkuyla kutladık. Bu yıl koronavirüs illeti nedeniyle canlı olarak olmasa da sanal olarak yine kutlayacağız inşaallah. Cumhurbaşkanlığı tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda "7 tepenin şehrinden 7 kıtaya" sloganıyla düzenlenecek konser, İletişim Başkanlığının YouTube kanalından yayınlanacak. Yunus Emre'nin "Dünya benim rızkımdır, insanlıksa milletim" sözleriyle başlayacak konserde, Kovid-19 salgını nedeniyle yaşanmakta olan bu zor dönemde sanatçıların İstanbul'un 7 farklı noktasından gerçekleştireceği performanslarıyla tüm dünyaya dayanışma mesajı verilecek. Salgınla mücadele etmekte olan birçok ülkeye tıbbi malzeme yardımında da bulunan Cumhurbaşkanlığı, kıtaların buluştuğu İstanbul'da bu kez de kalpleri buluşturarak birlik ve bütünlük bilincini vurgulayacak. 23 Nisan, tarihimizin dönüm noktalarından biridir. Milletimiz, eğemenliğini, yurdumuzu ele geçirmek isteyen düşmanlara ve bunlarla işbirliği yapanlara karşı savaşarak kazanmıştır. Bu nedenle egemenliğimiz, ulusal varlığımızın başında gelir. Bizler bu günde çocuklarımıza, kendilerine emanet edilen değerleri ve emanetlerin büyüklüğünü anlatacağız. Günümüz büyükleri, sonraki kuşaklara daha iyi bir Türkiye bırakmak durumunda ve sorumluluğundadır. Bu, Ülkemize ve yarının büyükleri çocuklarımıza olan en temel görevimizdir. Onun için Türkiye Cumhuriyeti topraklarında aynı bayrak altında birlikte yaşayan, birbirleriyle kız alıp vermiş, akraba olmuş olan Türk-Kürt-Arap-Ermeni, hatta Alevi-Sunni ayrımı yapılmaksızın hükümet olarak başlattığımız çalışmalarımızın hayırla sonuçlanması için çaba sarf etmekteyiz. Herkes üzerine düşeni mutlaka yapmalı. Koronavirüs illetinin hepimizi evlerimize kapattığı bu günlerde bile bizleri birbirimize düşürmek isteyen, ülkemizi bölme gayreti içinde olanlara karşı hep birlikte olmalı ve onların oyununu bozmalıyız. Bir süre daha evlerimizde kalmalı, Devlet büyüklerimizin önerdiği tedbirleri mutlaka uygulamalı ve yasaklara uymalıyız ki bir an evvel normal hayatımıza dönelim” dedi.

Pekin Büyükelçimiz Önen, Şanlıurfalı hemşehrilerinin, ülkemiz insanlarının ve İslam aleminin kısıtlı ortamda, ibadethanelerimizin bile kapalı olduğu bir dönemde idrak edeceğimiz mübarek Ramazan-ı Şeriflerini tebrik ettiğini belirtti.

Türkiye’miz tarihi başarılar elde etmeye başlamış bölgesine model teşkil eden ülkedir

 

     ÇHC Pekin Büyükelçimiz A. Emin Önen, “Milli iradenin hâkimiyetiyle birlikte, Türkiye tarihi başarılar elde etmeye başlamış; bölgesine model teşkil eden, bölge ülkeleri tarafından örnek alınan bir ülke konumuna yükselmiştir. Türkiye, hızla gelişen demokrasisi, rekor düzeyde büyüyen ekonomisi, itibarlı dış politikasıyla, aynı zamanda son günlerde koronavirüs illetine karşı alınan tedbirler, uygulamalar, yapılan çalışmalar ve birçok ülkeye yaptığı yardımlar nedeniyle de uluslararası toplum nezdinde de saygın, sözü dinlenen, görüşlerine değer verilen bir ülke konumundadır. Her gün biraz daha fazla ve azimle çalışarak, el birliğiyle gelecek kuşaklara daha iyi bir Türkiye bırakmak için çalışmalarımızı hızlandırmalıyız. İşte bugün, milli iradenin hâkimiyetiyle birlikte, Türkiye’miz tarihi başarılar elde etmeye başlamış, bölgesine model teşkil eden, bölge ülkeleri tarafından örnek alınan bir ülke konumuna yükselmiştir. Bu vesileyle yarının büyükleri çocuklarımızın buruk da olsa 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor, dünyanın bütün çocuklarına sağlık, sıhhat, barış ve mutluluk getirmesini diliyorum” diye konuştu.

Gayretlerimiz hem bizim, hem dünya çocukları için

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yıldönümüne çok büyük bir heyecanla hazırlandıklarını ve 2023 yılında dünyanın en büyük ilk 10 ekonomisi arasına girmek için yoğun gayret sarf ettiklerini belirten Türkiye’nin Çin Halk Cumhuriyeti Pekin Büyükelçimiz Abdülkadir Emin Önen, mesajında şu ifadelere yer verdi;

     “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da dediği gibi; biz hem kendi çocuklarımıza hem de dünyanın bütün çocuklarına çok daha güzel, çok daha iyi bir gelecek hazırlamak, onlara yaşanabilir bir dünya teslim etmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu vesileyle yarının büyükleri çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor, dünyanın bütün çocuklarına sağlık, sıhhat, barış ve mutluluk getirmesini diliyoruz.”

Cumhurbaşkanlığından 23 Nisan’da İstanbul’dan dünyaya sevgi konseri

Bilindiği gibi; Cumhurbaşkanlığı tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda "7 tepenin şehrinden 7 kıtaya" sloganıyla düzenlenecek konser, İletişim Başkanlığının YouTube kanalından yayınlanacak.

Yunus Emre'nin "Dünya benim rızkımdır, insanlıksa milletim" sözleriyle başlayacak konserde, Kovid-19 salgını nedeniyle yaşanmakta olan bu zor dönemde sanatçıların İstanbul'un 7 farklı noktasından gerçekleştireceği performanslarıyla tüm dünyaya dayanışma mesajı verilecek. Salgınla mücadele etmekte olan birçok ülkeye tıbbi malzeme yardımında da bulunan Cumhurbaşkanlığı, kıtaların buluştuğu İstanbul'da bu kez de kalpleri buluşturarak birlik ve bütünlük bilincini vurgulayacak.

Ludwig van Beethoven'in 9. Senfonisi'nin Franz Liszt tarafından yapılmış piyano düzenlemelerinin dünyadaki sayılı icracısından olan piyanist İdil Biret, "İnsanlık Senfonisi" olarak da bilinen bu ölümsüz eseri İstanbul Boğazı'nda seslendirecek. Arpist Şirin Pancaroğlu ve ses sanatçısı Bora Uymaz, Yunus Emre'nin "Ben Yürürem Yane Yane" ilahisini Kız Kulesi'nde icra edecek. Ayasofya'da neyzen Yavuz Akalın "Segah Peşrev" (Yusuf Paşa), Topkapı Sarayı'nda udi Murat Bağdatlı "Kürdilihicazkar Longa" (Kemani Sebuh), Galata Kulesi'nde flüt sanatçısı Elif Yurdakul Baykurt "Syrinx" (Claude Debussy), Dolmabahçe Sarayı'nda tamburi Özer Özel ve kemence sanatçısı Aslıhan Özel "Nihavend Saz Semai" (Mesut Cemil Bey), Pierre Loti Tepesi'nde kanuni Serkan Mesut Halili "Şehnaz Longa" (Santuri Ethem Bey) eserlerini seslendirecek. Muhteşem İstanbul manzaraları fonunda gerçekleşecek konserde, gerek klasik Türk müziği gerekse mlasik Batı müziğinden eserler sunulurken, Yunus Emre, Mevlana, Hacı Bektaş̧-ı Veli, Pir Sultan Abdal'dan Immanuel Kant, Thomas Aquinas, Alphonse de Lamartine'e Doğu ve Batı dünyasının önemli düşünürlerinin sevgi ve insanlık mesajları da müziğe eşlik edecek.

 

 

ÇHC Pekin Büyükelçimiz A.Emin Önen’den 23 Nisan mesajı; “Gelecek kuşaklara daha iyi bir Türkiye yaşanabilir Dünya bırakmaya çalışıyoruz”
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum