Canlı Hayvan Borsası Başkanı ve Eyyübiye Belediye meclis üyesi İzzet Çifti ile Eyyübiye Ak Parti İlçe Başkanı Mehmet Moğal, Vali Abdullah Erin ile bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede Canlı Hayvan Borsası esnafının sorun ve talepleri birinci ağızdan Vali Abdullah Erin’e iletildi.

“HAYVANCILIK İLGİLİ YOL HARİTASI YAPILMALI”

Görüşme ile ilgili Ruha Haber Ajansı’na açıklamalarda bulunan Canlı Hayvan Borsası Başkanı ve Eyyübiye Belediye meclis üyesi İzzet Çifti, esnafın sorunlarını birinci ağızdan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin’e ilettiklerini söyledi.

Çiftçi açıklamasının devamında şunları söyledi:

“Şanlıurfa’da hayvancılık zor bir dönemden geçiyor. 800 bin kuzu Urfa’da satışa hazır hale gelmeden besiciler hayvanlarını elden çıkararak yerine yeni alım yapmadan ne varsa kesime gönderiyorlar. Borsamızın esnafı zor günler geçiriyor. Hayvancılık durumu kötüleşmeden sayın cumhurbaşkanımızın durumu el koymalıdır. Hayvancılık ilgili yol haritası yapılmalı. Şanlıurfa valisi Abdullah Erin’de talepleri bakana ileteceklerini bölgemizin tarım ve hayvancılığa dayalı olduğu ve tarıma önem verdiğini bizlere aktardı. Ben ilgi ve alakalarından dolayı da Valimiz Abdullah Erin’e teşekkür ederim.”