Meydanı dolduran kalabalığın yanı sıra çevredeki inşaatları da dolduranlara hitap eden Demirtaş, Batman, Batman olalı böylesi muhteşem bir toblo ile ilk kez karşılaştığını ifade ederek, "Böylesine bir tablo önünde ne konuşsak ne söylesek az kalır. Laflar, sözler bugün kıyafetsiz kalır. Bugün ben susayım Batman konuşsun. Batman her zaman aceleciydi bugün sandığı koymuş ve bugün Batman tek yürek olmuş. Önümüzde sadece birkaç gün kaldı. Türkiye'nin dört bir yanında bayram havası olacak, halay horon el ele verecek" dedi.

Seçim kampanyası boyunca sağduyulu çalışmayla, görkemli bir zafere hazırlık yapan arkadaşlarını kutlayan Demirtaş şöyle konuştu:

"Zannediyorum bugün birileri sizi kıskanacak. Kıskananlar çatlasın. Burada bu meydanda işçi kardeşlerimi yuhalatanlar kıskansın. Biz büyük bir sorumluluk duygusuyla bütün ezilen halkların gerçek umudu olarak 7 Haziran seçimlerine coşkulu bir şekilde hazırlandık. İzmir'de de Aydın ve Muğla'da da Edirne ve Antalya'da her yer de aynı coşkuyu gördük. Ezilen halklar olarak sizler el ele verdiniz. Halkları yuhalatanlara karşı el ele verdiniz ya. Biz bu ülkenin artık yöneticisi olmak istiyoruz dediniz ya. Bu coşkulu yürüyüşün kimleri korkuttuğunu görüyorsunuz"

HDP Eş Genel Başkanı Selanattin Demirtaş, partisinin Batman'da düzenlediği mitinge katıldı. HDP mitinginde inşaattan yansıyan görüntüler Demirtaş'ı da şaşırttı.

HDP Eş Genel Başkanı Selanattin Demirtaş, partisinin Batman'da düzenlediği mitinge katıldı. HDP mitinginde inşaattan yansıyan görüntüler Demirtaş'ı da cnnturk.com