Akçakale- Kapılar DAİŞ'e sonuna kadar açık

YPG/YPJ güçleri "Komutan Rubar Qamişlo Hamlesi" kapsamında Girê Spî'yi kuşatırken, sınırda sıkışan DAİŞ çetelerine Türkiye'nin kapı açtığı iddia edildi. Qamişlo, Dirbêspîyê, Serêkaniyê, Kobanê ve Efrin sınırında Kürtlere tümden kapılar kapatılırken, Akçakale Sınır Kapısı'ndan DAİŞ'e TIR'lar dolusu yardımın ulaştırıldığı kaydedildi. Sınıra yığılan sivillere kapalı tutulan kapının, DAİŞ çetelerinin Akçakale'ye geçişlerine açık olduğu bildirildi. Bu durum ilçe sakinlerini tedirgin ediyor.

1547 kez okundu.
Akçakale- Kapılar DAİŞ'e sonuna kadar açık Advert

Rojava'nın Cizîr Kantonu'nun batı kırsalını özgürleştirmek için başlattığı "Komutan Rubar Qamışlo Hamlesi" 38'inci gününde Girê Spî (Til Ebyad) kapısına dayandı. Siluk Kasabası'nı kuşatan YPG/YPJ güçlerinin silah sesleri, kentten duyulmaya başladı. YPG/YPJ denetimine giren Qamişlo-Cizre, Dirbêspîyê-Şenyurt, Serêkaniyê-Ceylanpınar, Kobanê-Suruç ve Efrin-Islahiye sınır kapılarını tamamen kapatan Türkiye, DAİŞ çetesinin elindeki Girê Spî-Akçakale, Cerablus-Karkamış ve Antep-Çobanbey ile İslami cephenin elindeki Kilis Öncüpınar ve ÖSO gruplarının elinde ki Reyhanlı sınır kapılarını sonuna kadar açık tutuyor. Rojava kantonlarına karşı tutumunu sürdüren Türkiye, Akçakale Sınır Kapısı'nın DAİŞ egemenliğinden YPG/YPJ denetimine geçmemesi için son hamlelerini yapıyor.

 

DAİŞ'e TIR'larla yardım

 

YPG/YPJ güçleri karşısında güneydoğuda Siluk'ta, güneybatıda ise Eyn-El İste sıkışan çetelerin ikmal yolu olan Raqqa yolunun kapanması an meselesi. Çeteler özgürlük güçlerine karşı koyabilmek için son hazırlıklarını yaparken, Akçakale Sınır Kapısı'ndan çetelere aralıksız gıda, enerji içeceği, ağzı kapalı çuvallar, 20-30 cm çapında borular taşınıyor. Akçakaleliler, gündüz gelip yanaşan TIR ve kamyonların gece kapıya girip, yüklerini boşalttıktan sonra geri çıktığını herkesin bildiğini ileri sürüyor. Yine aynı kapıdan Girê Spî'ye geçen yurttaşlar arasında son günlerde çok sayıda gencin, çetelerin işgali altındaki bölgeye geçirilmesi de ilçe sakinlerinde kuşkulara neden olmuş. Yurttaşlar, Türkiye'de eğitilen çetelerin Kürt güçlerine karşı savaşsınlar diye yeniden Girê Spî'ye geçirildiğine inanıyor.

 

Kapı sivile kapalı DAİŞ'e açık

 

DAİŞ işgalinden sonra boşaltılan Girê Spî ve kırsalında kalan siviller de, ilçeye 12 kilometre mesafedeki Ebu Zelle (Zenginova) Mahallesi'nden Türkiye'ye alındı. Halen aynı noktada binlerce sivilin beklediği görülürken, Ebu Zelle'den alınanları izleyen ilçe sakinleri, sınır kapısından da binlerce giyimi düzgün, sıkıntıları görünmeyen sivilin Akçakale'ye geçtiğini anlattı. Akçakaleliler, son geçişlerden sonra ilçelerinde çete kılıklı insanların dolaşmaya başladığını, kontrolsüz alımlardan kaynaklı çetelerin de siviller ile birlikte geçebileceğine dikkat çekti. Yine Girê Spî'den Akçakale'ye daha önce sığınmış yurttaşların anlatımları da bu geçişleri ispatlıyor. Anlatımlarına göre, kendilerinin de tanıdığı DAİŞ ile ilişkilenen gençler ve DAİŞ'in içinde savaşanlar Akçakale'ye geldi. DAİŞ'in elini kolunu sallaya sallaya kapıdan geçiş yapması ilçe sakinlerini tedirgin ediyor.

 

Kürtlere kapıları kapatan Türkiye'nin, Akçakale'nin karşısındaki Girê Spî'nin düşmesini istemediği, hem çeteler ile ilişkilerinin hem de diğer güçlere ulaşmalarının önünün kesilmesini kabullenemeyeceği iddia edildi.Kaynak:diha

 

 

SİYASET URFA HABER Akçakale Kapılar DAİŞ sonuna kadar açık
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Enflasyonda yol ayrımı
Enflasyonda yol ayrımı
İsrail savaş uçakları, Lübnan'ın güneyinde Hizbullah'a ait hedeflere saldırı düzenledi
İsrail savaş uçakları, Lübnan'ın güneyinde Hizbullah'a ait hedeflere saldırı düzenledi